top of page

Maková bábovka bez mouky

Aktualizováno: 12. 4.

Zkus tuhle jednoduchou tvarohovou bábovku zcela bez mouky! Maková bábovka bez mouky je skvělá varianta pro každého, kdo chce zkusit něco nového nebo pro ty z vás, kteří mouku z nějakého důvodu nemohou.


Mák je skvělou surovinou při vaření či pečení, protože obsahuje spoustu minerálů a je pro naše tělo prospěšný. Receptům dodává jedinečnou chuť a je prostě skvělý! Zkus tento recept a uvidíš!


Mák se pěstuje pro svá semena, která jsou bohatá na živiny, jako jsou hořčík, vápník, fosfor, zinek a zdravé tuky. Tyto semena se často používají v pečení, přidávají se do těst, chleba, dortů a dalších pokrmů. Mák je také důležitou surovinou při výrobě oleje – nemusíš se tedy bát ho používat!


Tento recept je velmi oblíbený na našich sociálních sítích, takže jsme se rozhodly ho přidat i sem, aby ho mohl zkusit každý. A hlavně jednoduše najít! Pokud recept zkusíš, napiš nám své hodnocení. Budeme velmi rády! Tuhle tvarohovou bábovku děláme pravidelně, většinou jednou každé tři měsíce. Věříme, že si ji také zamiluješ!


Víc zdravých bezlepkových receptů najdeš tady:



Také bychom chtěly zdůraznit, že na mouce není nic špatného, alespoň pro lidi, kteří nemají intoleranci na lepek. Samy mouku používáme. Nicméně i tak je pro náš jídelníček vhodné obsahovat různá jídla a mít tak pestrou stravu, což znamená zkoušet různé recepty s různými ingrediencemi!

Zdravá maková bábovka bez mouky

Recept na zdravou makovou bábovku:


Potřebujete (4 porce):


Postup:

  1. Všechny sypké ingredience smíchejte v míse, abyste předešli vzniku hrudek. Poté vmíchejte tvaroh a jablka (nejlépe s menším obsahem šťávy).

  2. V jiné míse, respektive nádobě, vyšlehejte celá vejce s medem do pěny.

  3. Vyšlehaná vejce vmíchejte do těsta, míchejte opatrně, aby bylo těsto stále nadýchané.

  4. Dejte péct na 180°C na 60 minut. Kontrolujte.

Pár poznámek k receptu maková bábovka bez mouky:

Bábovka je měkká a extra vláčná. Ale hlavně je fakt jemná. Můžeš klidně i dosladit, ale nám přijde chuťově sladká dostatečně. Doporučujeme použít ingredience pokojové teploty.


Formu bábovky vymažte tukem/olejem a vysypte hrubou moukou – bábovka jinak nepůjde z formy ven. Zároveň je toto množství na menší bábovku, takže můžete klidně dát i do malé formy či do formy na chlebík.

Také doporučujeme používat jablka, ve kterých není příliš mnoho šťávy.

 

V tomto receptu nelze moc ingrediencí nahradit. Místo medu lze použít jiné sladidlo, můžete dát třeba klasický cukr či třtinový. Můžete zkusit i čekankový sirup, ale s tím jsme recept nezkoušely. Místo polotučného tvarohu můžete dát plnotučný či nízkotučný tvaroh, poté lze samozřejmě vyměnit vanilkový pudink za jinou příchuť. V krajním případě můžete dát i proteinový prášek nebo kukuřičný škrob, při použití kukuřičného škrobu ale trochu oslaďte.


Líbí se vám naše recepty? Vyzkoušejte je a dejte nám vždy vědět do komentářů, jak vám chutnal! A nezapomeňte nás sledovat i na našich sociálních sítích, kde nás najdete jako @twin_recipe (na Instagramu či Tiktoku) a nebo jako Twin recipe (na Facebooku v uzavřené skupině či veřejné stránce) a nebo také na Pinterestu.

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

345 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page