top of page

Jednoduché domácí tatranky

Aktualizováno: před 5 dny

Hledáš recept na zdravé domácí sladkosti, které chutnají stejně (nebo lépe) jako kupované? Zkus tyhle jednoduché domácí tatranky, které jsou ideální sladkostí ke kávě nebo jenom tak, když máš zrovna chuť na něco sladkého. Jsou také skvělou variantou na svačinu, kterou si můžeš vzít s sebou na cesty. Stačí oplatku zabalit do obalu nebo dát do krabičky a pak jen sníst! Tatranka je jednoduchá, rychlá a lze přenést.


Na rozdíl od těch, které seženeš v obchodu, tyhle obsahují kvalitní suroviny, kterých je celkem málo. Stačí ti celkem 6 ingrediencí a máš hotovo. Jednoduché domácí tatranky potěší každého, kdo má rád sladké a kdo má rád čokoládu!


Pokud máš chuť na oplatky, ale zároveň chceš něco zdravějšího, tohle je recept přesně pro tebe! Jednoduché domácí oplatky jsou hotové celkem rychle, ale musíš počítat s časem a tuhnutí čokolády (a náplně). Tahle domácí sladkost je vhodná i pro děti, které si ji určitě zamilují! Zároveň potěší i každého dospělého, takže ať už tento recept připravuješ pro kohokoliv, zaručeně bude mít úspěch! Příprava samotného receptu je tak jednoduchá, že by tento recept zvládli připravit i děti, a tak je tento recept i vhodnou společnou činností, které se mohou vaše děti zúčastnit!


Pokud hledáš další sladké recepty, vhodné i pro děti, podívej se na tuhle e-knihu. Najdeš v ní spoustu receptů na sladké dezerty či koláče, které chutnají naprosto božsky!


Jednoduché domácí tatranky

Recept na jednoduché domácí tatranky:


Potřebujete (asi na 10ks):

  • Oplatky dortové 2ks

 

Náplň:

 

Na polevu:

 

Postup:

  1. Mléko, erythritol (nebo cukr, je to na vás) a máslo dejte rozpustit do hrnce a poté na mírném ohni přiveďte k varu.

  2. Míchejte po dobu cca 10 minut, směs bude postupně houstnout.

  3. Odstavte, směs ještě trochu ztuhne, jak bude postupně chladnout. Ale nezapomeňte do ní vmíchat ještě arašídové máslo s čokoládou, mělo by se s části rozpustit a vytvořit krém.

  4. Jakmile tahle náplň trochu vychladne, potřete jednu oplatku, druhou přiklopte a počkejte, než ještě trochu vychladne a zpevní. Doporučujeme zatížit (třeba plechovkou) a dát do lednice, aby se oplatky od sebe neodlepovaly.

  5. Nakonec nakrájejte na plátky libovolné velikosti a namočte v čokoládě. Nechte ztuhnout v ledničce.

 

Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Dortové oplatky nelze příliš nahradit, přeci jen jsou důležitou složkou receptu.


Polotučné mléko

Místo polotučného mléka můžeš dát i nízkotučné nebo třeba plnotučné. Můžeš dát i rostlinné náhražky mléka. Mělo by to s nimi fungovat, ale nezkoušely jsme to!


Erythritol

Místo erythritolu můžeš dát cukr, jak je uvedeno výše. Díky cukru mléko s máslem ztuhne, proto je v tomto receptu důležitý. Funguje to jak s cukrem, tak erythritolem, ale s ničím jiným jsme to nezkoušely, takže výsledek nemůžeme zaručit.


Arašídové máslo s čokoládou

Místo arašídového másla s čokoládou můžeš dát arašídové máslo bez čokolády, které bude fungovat, ale v tom případě doporučujeme přidat do náplně trochu čokolády na rozpuštění. Můžeš dát i jiné ořechové máslo, ale pak bude celý recept chutnat trochu jinak, a na to je také dobré myslet.


Čokoláda na obalení oplatků

V tomto receptu jsme použily hořkou čokoládu, ale můžeš použít i mléčnou nebo třeba i bílou čokoládu (i když to se tatrankám moc nepodobá, ale je to možnost!). Oplatky nemusíš v čokoládě obalovat, pokud nechceš.

 

Líbí se vám naše recepty? Budeme rády, když je vyzkoušíš a dáš nám vědět do komentářů, jak ti tento jednoduchý recept chutnal! Pokud chceš další recepty, můžeš nás sledovat i na sociálních sítích, kde nás najdeš jako Twin recipe (na Facebooku, uzavřená skupina či veřejná stránka). Na Instagramu nás najdeš jako @twin_recipe a stejně tak i na Tiktoku.


Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

202 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page