top of page

Granátové jablko v čokoládě

Aktualizováno: 22. 12. 2023

Máte rádi granátové jablko? Je krásně červené, a tak i toto ovoce můžete použít k vytvoření jednoduchého a barevného vánočního cukroví. Ale klidně si tento rychlý recept připravte kdykoli během roku, nebudete litovat!


Do Vánoc už zbývá doopravdy jenom pár dní a pokud ještě nemáte žádné cukroví nebo přemýšlíte, co byste ještě mohli stihnout do Vánoc, máme pro Vás jeden úžasný tip, který stihnete za pár minut. A ta nejlepší část? Stačí jenom dvě ingredience!


My granátové jablko příliš často nejíme ale máme ho moc rády. Už dlouho jsme žádné neměly, a tak nás napadlo vyzkoušet i nějaké vánoční „cukroví“ ve zdravé verzi, které jej obsahuje. A našly jsme perfektní recept!


Proč granátové jablko?

Granátové jablko, stejně jako ostatní druhy ovoce, obsahuje vysoké množství živin. Především pak Vitamín C, vitamín K, draslík a vlákninu, která pomáhá s celým trávícím systémem. Jsou také bohatá na antioxidanty, které mohou pomoci chránit tělo před stresem! A to se hlavně před Vánoci neuvěřitelně hodí!


Granátová jablka jsou spojována s několika zdravotními výhodami. A to včetně podpory funkce srdečního systému, snížení krevního tlaku, zlepšení paměti a podpory zažívacího systému. Dle některých studií může mít granátové jablko i protizánětlivé účinky.


A proč čokoláda? Je vůbec zdravá?

Je důležité používat kvalitní čokoládu. I čokoláda obsahuje antioxidanty, může podporovat činnost srdce, dále obsahuje serotonin, který je takovým přírodním antidepresivem a může zlepšovat náladu. Takže ano, i čokoláda patří do zdravého životního stylu. A to obzvlášť ta kvalitní.


Spojení těchto dvou skvělých ingrediencí vytváří neuvěřitelně dobrý výsledek. Tento recept je i plný zdraví! Což se na Vánoce koneckonců také hodí. My doporučujeme udělat tento recept alespoň den dopředu. Chutě se totiž do druhého dne krásně rozleží a tyto čokohrudky jsou poté mnohem chutnější!


Stačí vám jenom dvě ingredience, díky kterým vykouzlíte chutné, zdravé a krásné dobroty, které můžete použít i jako vánoční cukroví! Tak už na nic nečekejte a pusťte se do toho:

Recept na granátové jablko v čokoládě:


Potřebujete:

  • Granátové jablko (1 kus)

  • Čokoládu (dle velikosti granátového jablka)

Postup:

  1. Připravte si zrníčka z granátového jablka.

  2. Rozpusťte kvalitní čokoládu nad vodní lázní.

  3. Zrníčka z granátového jablka smíchejte s rozpuštěnou čokoládou.

  4. Naneste na pečící papír do několika hromádek a dejte do lednice alespoň na 30 minut. Pro rychlejší výsledek můžete dát i na pár minut do mrazáku.

  5. Potom už máte hotovo! Skladujte v lednici. Jak jsme psaly výše, podle nás chutnají lépe až druhý den, ale klidně se do nich pusťte hned.

Pár poznámek na konec:

Tento recept si můžete připravit i jako vánoční cukroví. Díky granátovým jablkům je krásně barevný a červená je určitě barvou Vánoc.


Pro ještě lepší barvu si můžete nechat pár zrníček stranou a ty potom dát na již vytvořené hromádky na pečícím papíru před tím, než je dáte do ledničky.


Tento recept vydrží pár dnů, ale raději hromádky skladujte v ledničce, jinak by se mohly roztéct anebo být trochu mazlavější.


Pokud nemáte rádi granátová jablka, můžete zkusit ořechy v čokoládě – v podstatě to stejné. Jenom dáte místo granátového jablka oříšky dle libosti. Ořechy k Vánocům také patří, takže klidně vyzkoušejte obě verze, nebudete litovat!


Čím nahradit použité ingredience?

Čokoláda

Tento recept se skládá pouze ze dvou ingrediencí, a tak zde není úplně prostor pro to, aby byly nahrazovány. Čokoládu můžete maximálně nahradit za jiný druh čokolády, např. za bílou. Ale my doporučujeme klasickou hnědou – a především s kvalitním složením.


Granátové jablko

Granátové jablko sice nahradit můžete, nicméně už se bude jednat o úplně jiný recept. Jak jsme zmiňovaly výše, můžete místo něj dát i oříšky, s nimi to funguje naprosto skvěle. Stejně tak můžete zkusit dát i rozinky, kandované ovoce či další. Nicméně poté už bude celý recept chutnat zcela odlišně! Pokud ale zvolíte takové ingredience, které máte rádi i samotné, tak je nejspíš budete mít rádi v této kombinaci.


Líbí se Vám naše jednoduché a zdravé recepty? Podívejte se na náš e-shop Twin recipe, kde najdete několik různých e-kuchařek plných zdravých a jednoduchých receptů. Mezi nimi najdete i kuchařky s recepty na snídaně, na pečení a nebo od každého trochu. Najdete tam i jednu bezlepkovou kuchařku.


Na e-shopu seženete i magazíny o zdravém životním stylu, kde kromě dalších jednoudhcých receptů najdete i infromace o zdravém životním style. Tedy něco o zdraví, hubnutí či například cvičení nebo posilování. Každý magazín má jiná témata, kteérá jsou u něj vždy popsána!

A kolem vánočního období tam můžete sehnat i sbírku 50 vánočních receptů, která obsahuje i tento jednoduchý recept.

 

Za Twin recipe vám děkujeme za vaši důvěru a také přejeme krásné Vánoce a poklidné prožité vánočních svátků!

129 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page