top of page

Pudinkový malinový dortík

Aktualizováno: 12. 4.

Jednoduchý pudinkový malinový dortík, který se skvěle hodí jako snídaně nebo třeba zdravá svačinka. Ať už si ho připravíte kdykoli, chutná skvěle a především obsahuje vysoké množství bílkovin. A spolu s malinami chutnají naprosto báječně.


Znáte proteinové výrobky? Často se jedná o marketingové označení, které pouze znamená, že má taková varianta více bílkovin než ta klasická. Často vás má toto označení jenom přemluvit k tomu, abyste si výrobek zakoupili. Nicméně ne vždy se jedná o lež. Někdy se opravdu jedná o výrobky s vyšším obsahem bílkovin. Ale jak je rozeznat od sebe? Nejjednodušší je, když se podíváte na složení, kde by vždy mělo být uvedeno množství makroživin na 100g výrobku. Potom jednoduše poznáte, kolik bílkovin výrobek obsahuje.


Tyto proteinové pudinky jsou celkem oblíbené, nebudeme jmenovat značku ale samotné nás zrovna neohromily. Nejsou špatné ale ani to není nic, co bychom chtěly často konzumovat. Ale protože už jsme nějaké koupily, rozhodly jsme se je využít i jinak než jen samotné!


V tomto jednoduchém dortíku překvapivě chutnají naprosto skvěle. Nejspíš tím, jak je použito více ingrediencí, díky čemuž dochází ke spojování chutí a také k tomu, že samotný pudink nemá až tak výraznou chuť. Konzistenci má totiž skvělou. Takže ho přeci jen můžeme doporučit, minimálně do krémových receptů! Tak už na nic nečekejte a vyzkoušejte tento skvělý recept na jednoduchý a zdravý proteinový dortík s malinami!

Jednoduchý recept na zdravý proteinový malinový dortík

Recept na pudinkový malinový dortík:


Potřebujete (na 4 porce):

Korpus:

Náplň:

  • 250g měkkého tvarohu

  • 2 balení high protein pudding (vanilka) - 50g si nechte na polevu

Poleva:

Nahoru:


Postup:

  1. Na korpus rozmixujte kakaové sušenky s ovesnými vločkami. Poté přidejte mandlový krém a vodu dle konzistence.

  2. Vtlačte do formy o průměru cca 18 cm. Pokud nejde těsto tvarovat a je příliš tuhé, můžete přidat trochu více vody.

  3. Na náplň si stačí smíchat tvaroh a téměř 2 celé balení high protein puddingu. Kousek si nechat na polevu. Bude stačit cca 50g ale stačí odhadem.

  4. Poté si připravte polevu. Na tu stačí rozpustit čokoládu nad vodní lázní nebo opatrně v mikrovlnné troubě (většinou cca 20 vteřinové intervaly a vždy mezi nimi čokoládu promíchat). Poté přidejte zbytek high protein puddingu z náplně a kakao.

  5. Náplň nalijte na připravený korpus ve formě a na náplň nalijte polevu.

  6. Vršek dortíku dozdobte dle možností. My doporučujeme maliny a bílou čokoládu. Tato kombinace totiž chutná naprosto skvěle. Ale můžete přidat i jiné ovoce, jinou čokoládu a další. Představivosti se meze nekladou.

  7. Dejte do lednice ztuhnout alespoň na pár hodin, ideálně přes noc.



Pár poznámek na konec:

V tomto receptu jsme použily vanilkový high protein pudding ale můžete použít i jiné druhy, jenom bude mít výsledná náplň odlišnou barvu a chuť.


Doporučujeme používat měkký tvaroh, my totiž použily polotučný tvaroh v kelímku ale dortík se po chvíli začal rozpadat. Proto je nejlepší použít ten měkký v obalu, které je mnohem tužší a náplň tak bude držet mnohem lépe.


Dortík je nejlepší nechat v lednici přes noc nebo alespoň 5 hodin, aby měl čas ztuhnout a aby se krásně propojily chutě. Proto, pokud ho chcete například snídat, udělejte si ho den dopředu. Zajistíte si tak skvělou snídani a vlastně i ráno budete mít víc času a míň práce!


Čím nahradit suroviny v tomto receptu?

High protein pudding

U tohoto puddingu můžete použít libovolnou příchuť ale s nahrazováním už je to složitější. Samozřejmě můžete přidat pouze tvaroh ale to bude mít úplně jinou chuť a hlavně i konzistenci. Pokud high protein pudding nemáte a nechcete si ho kupovat, teoreticky byste mohli zkusit uvařit klasický pudding a použít jeho část právě na tento dortík ale nemůžeme vám zaručit konečný výsledek. Přeci jen se jedná o pudding, takže by to mohlo fungovat.


Měkký tvaroh

Místo měkkého tvarohu můžete zkusit použít například ricottu. Ale ta je měkčí a nejspíš by výsledný dortík také příliš nedržel. Proto doporučujeme použít právě měkký tvaroh, který vám zajistí lepší pevnost celého dortíku, resp. jeho náplně.


Sušenky

Místo sušenek můžete použít například více ovesných vloček a poté přidat nějaké sladidlo či něco na oslazení. Nicméně chuť i konzistence korpusu pak může být zcela odlišná, takže jen na vlastní nebezpečí.


Ovesné vločky

Místo ovesných vloček můžete jednoduše použít větší množství sušenek. Ale tam je dobré dávat si pozor na obsah cukru či tuku, někdy můžete být příliš vysoký. Nicméně chuťově by to ničemu vadit nemělo, takže je klidně vyměňte!


Mandlový krém

Místo mandlového krému můžete přidat i jiný druh ořechových másel. A pokud nechcete používat ořechová, můžete použít i to klasické máslo. Nemělo by to ničemu vadit. Jenom to zlehka změní chuť a strukturu ale stále by to mělo skvěle fungovat. Nezapomeňte ale, že v ořechových máslech jsou většinou zdravé tuky a také nějaké ty bílkoviny, které v klasickém másle nenajdete.


Nezapomeňte nám dát vědět, jak dortík chutnal! Můžete k tomu využít komentáře pod tímto příspěvkem a nebo nám třeba napsat na sociální sítě, kde nás najdete jako @twin_recipe (Instagram a Tiktok) a nebo Twin recipe (Facebook - uzavřená skupina a veřejná stránka).

Přejeme dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

498 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page