top of page

Zdravé perníčkové sušenky

Aktualizováno: 6. 2.

Perníčky k Vánocům jednoduše patří. A stejně tak i jejich lahodná chuť a jejich nádherná vůně. Tyto jednoduché a zdravé sušenky si můžete připravit kdykoli chcete. Klidně i mimo období Vánoc, chutnat vám budou stejně! Tyto zdravé perníčkové sušenky jsou nepečené, bez přidaného cukru a se skvělým složením. Připravte si je i u vás doma!


Nepečené recepty začínají být čím dál tím více populárnější a to z několika prostých důvodů. Největší výhodou je, že nepečené recepty jsou mnohem rychlejší. A také prakticky nejdou zkazit. Takzvané raw (tedy nepečené) recepty jsou populární i o Vánocích (a to ať ty zdravé tak i ty nezdravé). Obohaťte si letošní Vánoce o tyto zdravé a nepečené sušenky s perníčkovou chutí!


Kešu oříšky, ovesné vločky a sušené datle

Kešu ořechy jsou plné dobrých a zdravých tuků. Jsou bohaté na důležité živiny, jako je například vláknina, vitamíny, minerály, bílkovin a dalších. Mohou mít i pozitivní vliv na srdce.

I sušené datle jsou bohaté na vlákninu, obsahují antioxidanty, vitamíny a minerály. Například vitamín B6 je důležitý pro správnou funkci mozku a nervového systému. Nebo například vitamín K, který je naopak důležitý pro zdraví kostí. Také obsahují přirozené cukry. Sušené datle jsou tak i zdrojem rychlé energie.

Naopak ovesné vločky obsahují komplexní sacharidy, mají tedy nízký glykemický index. Hladinu cukru v krvi ovlivňují pomalu a stabilně a to je prospěšné i pro kontrolu hmotnosti a pro udržení stabilní úrovně energie. I ovesné vločky obsahují vysoké množství vlákniny a minerálů, antioxidantů a rozpustnou vlákninu.


Tyto sušenky jsou tak plné zdraví prospěšných látek, a pokud si letos chcete udělat zdravější Vánoce, my je doporučeme zařadit mezi vánoční cukroví! Ale pokud tento recept náhodou prohlížíte i mimo vánoční svátky, můžete si je vyzkoušet i jako zdravou svačinku či nenáročný dezert. Ať už je uděláte pro jakoukoli příležitost, hlavně si je pořádně vychutnejte!

Perníčkové zdravé a nepečené sušenky

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

109 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page