top of page

Jablečné taštičky

Aktualizováno: 9. 2.

Rychlý recept na zdravé jablečné taštičky, zkuste - budete překvapeni! Jablečné taštičky jsou rychlé, jednoduché a plné ovoce!


Jednoduché taštičky, které zvládne doma úplně každý. Ideální, pokud máte nevyužitá jablka. Taštičky jsou perfektní jako svačina nebo jen tak k uzobávání během dne, obzvlášť pokud máte chuť na sladké.


Jablečné taštičky jsou osvěžujícím a chutným dezertem, který spojuje lahodnou křupavost těsta s jemností a sladkostí plněné jablkové nádivky. Tato jednoduchá a přesto chuťově úžasná dobrota se stává oblíbenou volbou pro ty, kteří chtějí využít čerstvá jablka k vytvoření rychlého a lahodného pokrmu. Kombinace aromatických koření, sladidla a svěžích jablek vytváří neodolatelný recept, zatímco snadná příprava umožňuje každému, i bez velkého kulinářského umění, užívat si tento jednoduchý recept.

Ovocné taštičky se často dělají s použitím listového těsta, které ale v tomto receptu vůbec nenajdete. Víte proč?


Proč nedoporučujeme listové těsto?

V tomto receptu samozřejmě jde využít a používá se běžně, ale listové těsto je zbytečně náročné na přípravu. My proto často děláme tohle falešné listové těsto, které chutná skvěle a je extra jednoduché, dokonce zcela bez tuku! Další možností je si listové těsto koupit, ale přeci jen to kupované není tak dobré, navíc je zbytečně drahé. Zkuste proto tohle těsto! Příjemně vás překvapí! Tohle těsto můžete využít třeba i na jablečný závin a podobné dezerty, my to děláme běžně a nikdy nás nezklamalo!


Jste milovníky jablek?

Jestli ano, na nic nečekejte a recept zkuste! Taštičky jsou extra jablečné, navíc jsou v kombinaci se skořicí, což vytváří naprosto úžasné chutě. Ideální hlavně na podzim.


Proč jsou pro nás jablka prospěšná?

Jablka jsou považována za jedno z nejzdravějších ovoce, a to z několika důvodů. Jablka obsahují vysoké množství vlákniny, konkrétně rozpustné. Ta je prospěšná pro nás zažívací systém, protože zvyšuje pocit sytosti a udržuje zdravou střevní mikroflóru. Jablka také obsahují velké množství antioxidantů a vitamínů! Obsahuje hlavně vitamín C, a to vše přispívá k ochraně před oxidačním stresem a pomáhá našemu celkovému zdraví.


Stejně tak obsahuje nízké množství kalorií, což se některým lidem může hodit, z velké části obsahuje i vodu, tudíž pomáhá s hydratací. Pravidelná konzumace ovoce bohatého na antioxidanty a vitamín C může také přispět ke správné regulaci hladiny cukru v krvi. A jako všechny ostatní ovoce podporuje náš imunitní systém! To hlavně kvůli obsahuje vitamínů. Určitě jste už někdy slyšeli známé přísloví, že jedno jablko denně drží doktora daleko. Už víte proč!


V dnešní době je ale dobré si dát pozor na kupovaná jablka. Často jsou plná chemie a různých postřiků. Nejvhodnější jsou domácí jablka nebo jablka od lokálních farmářů! I tak je ale dobré dbát na to, že strava by měla být rozmanitá a pestrá.


Jestli se vám tento recept líbí, neváhejte a sami ho zkuste! Pokud jsou nějaké nejasnosti a něčemu v receptu nerozumíte, neváhejte a zeptejte se nás! Můžete se ptát v komentářích, chatu na webu nebo na sociálních sítích.

Recept na jednoduché a zdravé jablečné taštičky:


Potřebujete (na cca 8 ks):

Na těsto:

  • 140g řeckého jogurtu

  • 80g špaldové celozrnné mouky

  • 1 vejce

Na dokončení:

  • skořice

  • cca lžíce másla

  • cca lžíce třtinového cukru

  • jablka


Postup:

  1. Vše na těsto smíchejte a vypracujte. Možná bude potřeba trochu víc mouky, těsto by mělo jít válet.

  2. Nechte chvíli odpočinout v lednici, min na hodinu.

  3. Jablko nakrájejte na plátky a smíchejte se skořicí.

  4. Těsto vyválejte na zhruba stejný obdélník cca 0.5cm široký, klidně méně.

  5. Rozkrájejte na víc menších obdélníků. Každý z nich potřete trochou másla a dejte jablko nakrájené na plátky. Naplňte vždy každý druhý obdelník. V tom volném rozřízněte 3 nebo 2 pruhy a přiklopte na ten s náplní. Umačkejte kraje.

  6. Potřete vejcem a pečte na 180°C asi 15 minut.




Jak nahradit suroviny v tomto receptu?

Špaldová celozrnná mouka

Místo celozrnné špaldové mouky můžete zvolit klasickou pšeničnou celozrnnou nebo třeba hladkou špaldovou mouku, případně pšeničnou. Pravděpodobně bude potřeba jiné množství, ale to poznáte! Těsto by mělo být možné rozválet, takže upravte množství mouky právě podle toho.


Řecký jogurt

Místo řeckého jogurtu můžete použít klasický bílý, ten řecký je ale hustší a obsahuje více bílkovin, a přesně proto doporučujeme spíše ten řecký. Místo jogurtu lze využít i podmáslí či kefírové mléko, ale v mnohem menším množství! Takže na to dávejte pozor.


Jablka

Jablka lze nahradit jiným ovocem, ale poté už nepůjde o jablečné taštičky, ale třeba hruškové, jestliže zvolíte jako náhradu hrušky. Můžete použít třeba i třešně, jahody, meruňky, švestky nebo úplně jiné ovoce. Tyhle taštičky se dají upéct s libovolným ovocem podle vašich osobních preferencí. Nicméně bude možná potřeba upravit množství cukru nebo sladidlo v receptu. Jablka jsou sladká, a to obzvlášť pokud je povaříte nebo dáte péct. U jiného ovoce se toho ale dočkat nemusíte!

 

Líbí se Vám naše recepty? Podívejte se na náš e-shop, kde najdete několik různých e-kuchařek plných zdravých a jednoduchých receptů. Mimo to najdete na e-shopu i naše magazíny o zdravém životním style, které vycházejí každý měsíc! V magazínech najdete spoustu zdravých receptů a také odpovědi na nejčastější otázky.


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

118 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page