top of page

Jednoduchý raffaello tiramisu dortík

Aktualizováno: 12. 4.

Zkus tenhle jednoduchý recept na nepečený raffaello tiramisu dortík, který zvládne naprosto každý. Blíží se Valentýn a i tohle je ideální recept právě na tento den!


Tento dortík je připraven na styl tiramisu, ale přeci jen se liší! Hlavně proto, že v tomto najdeš víc bílkovin a méně tuku! V tomto raffaello tiramisu dortíku najdeš i přídavek strouhaného kokosu a ovoce! Konkrétně malin! Můžeš do něj přidat i vanilkový protein, pro ještě větší obsah bílkovin. Zkus tenhle recept a nebudeš litovat!


Neříkáme, že klasické tiramisu je špatné, ale určitě není vhodné na snídani. Nebo na pravidelnou konzumaci, obzvlášť pokud chcete hubnout. Ale samozřejmě není nic špatného na tom si ho čas od času dát! Ale přesně proto jsme vytvořili tuto verzi! Je plná bílkovina obsahuje minimum cukru – a to pouze z dětských piškotů nebo z těch cukrářských, pokud zvolíte ty – ale nezapomeňte, že ty obsahují cukru ještě více. Pokud chcete můžete volit i tenčí sušenky, které namočíte v kávě – zkoušely jsme to a funguje to skvěle. Zkuste vybrat sušenky, které neobsahují příliš tuku nebo příliš cukru!


Tento recept si můžeš trochu upravit podle vlastních preferencích. Ale pro náhradu ingrediencí se podívej dolů pod recept. Mimo doplňujících informací tak najdeš právě i způsoby, jak jednotlivé suroviny nahradit! Klidně se ptej v komentářích na další, pokud si nejsi jistý/á!

raffaelllo tiramisu dortík

Recept na raffaello tiramisu dortík:


Potřebujete (4 porce):


Postup:

  1. Pudink uvařte podle návodu, ale v menším množství vody (pouze 350ml).

  2. Tvaroh zamíchejte, než pudink ztuhne, ale zkuste použít tvaroh pokojové teploty, bude to lepší. Tvaroh zamíchejte postupně.

  3. Smíchejte polotučný tvaroh s hotovým pudinkem, proteinem a kokosem. Do této náplně můžete přidat i rozdrcené rafaelo kuličky. Ale nemusíte – zase záleží na tom, jestli právě hubnete nebo ne – nicméně dvě kuličky raffaella v celém dortíku by toho moc neovlivnily.

  4. Navrstvěte piškoty namočené v kávě, malinový džem, tvarohovou náplň a poté dejte opět piškoty namočené v kávě, poté malinový džem, tvarohovou náplň a nakonec můžete klidně přidat i maliny navrch jako ozdobu.

  5. Pak dejte do lednice na noc. Ráno podávejte.

 

Pár poznámek k receptu:

Určitě doporučuji nechat odležet přes noc nebo alespoň na několik hodin. Pokud ne – pudink by nemusel ztuhnout, ztuhne sice asi už po hodině nebo dvou, ale i tak je lepší ho nechat odležet několik hodin, jinak by celý dortík nenasál tu pravou chuť.

Použily jsme formu o velikosti 17cm, pokud nemáte, můžete zkusit klidně i hranatou formu, je to zcela na vás.

Dortík je příjemně svěží a lehký, zároveň ale obsahuje spoustu bílkovin!

 

Náhrada ingrediencí v receptu:

Dětské piškoty

Můžete nahradit sušenkami, ne pouze kvůli cukru, ale některé sušenky mají třeba vyšší množství vlákniny nebo celkově živin, takže to určitě za zkoušku stojí. Zkuste! Celkově sušenky mají většinou lepší chuť než piškoty.


Tvaroh polotučný

Tvaroh můžete nahradit jinými verzemi – plnotučný nebo nízkotučný. Můžete zkusit dát i řecký jogurt, mělo by to fungovat.


Espresso

Pokud nechcete nebo nemůžete kávu, zkuste sušenky/piškoty namočit v mléce, změknou stejně jako byste je namáčeli v kávě, jen tam nebude ta klasická kávová chuť.


Maliny

Nahraďte klidně jiným druhem ovoce! Zkuste jahody, borůvky…a další! To už je na vás. K raffaellu se samozřejmě maliny hodí perfektně, to ale neznamená, že jiné ovoce fungovat nebude.


Kokos strouhaný

Kokos lze vynechat, ani se nemusí ničím nahrazovat. Záleží už jen na vás. Můžete přidat i jiné suroviny pokud chcete.


Vanilkový protein

Vanilkový protein jde nejjednodušeji nahradit jinou příchutí proteinu, ale pokud nechcete dávat žádný, i to je možné. Odeberte 50ml mléka a pudink uvařte pouze v 300ml, v tomto případě by náplň měla ztuhnout.


Malinový džem

Lze použít i jiný džem, v podstatě jsou náhrady stejně možné jako u malin. Nejpodobnější pak bude jahodový (i barevně), ale můžete zkusit i jiné druhy!

 

Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

467 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page