top of page

Raffaello ovesné vločky přes noc

Aktualizováno: 12. 4.

Zdravý a nepečený recept na úžasnou ovesnou kaši, ale přes noc! Bez vaření, stačí vše smíchat. Připravte si ji večer předem a další den ráno ji můžete už jenom sníst. To jsou Raffaello ovesné vločky přes noc. Zamilujete si je stejně tak, jako my!


Zkoušeli jste někdy připravit ovesné vločky přes noc? Zabere to jen chvíli a ráno je můžete rovnou sníst.


Přinášíme vám jednoduchý a zdravý recept, který vám usnadní start do každého dne – Raffaello ovesné vločky přes noc. Tato lahodná ovesná kaše je nejen chutná, ale také rychlá na přípravu, a to bez nutnosti vaření. Stačí jednoduše smíchat ingredience večer, nechat je přes noc odpočívat a ráno se těšit na chutnou a osvěžující snídani, která vám dodá energii na celé dopoledne.


Dopřejte si jedinečnou kombinaci ovesných vloček s kokosovou chutí Raffaella. S tímto receptem získáváte nejen výživný start do dne, ale také chuť sladkosti bez zbytečného cukru.

Připravte se na skvělý začátek dne s našimi Raffaello ovesnými vločkami přes noc!


Proč zrovna ovesné vločky?

Snídaně z ovesných vloček je oblíbená volba mnoha lidí z několika důvodů:


  • Vláknina: Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu, která pomáhá udržovat zažívací systém zdravý. Obsahují také beta-glukan, což je druh rozpustné vlákniny, která může pomoci snižovat hladinu cholesterolu.

  • Energetická hodnota: Ovesné vločky poskytují dlouhodobý a stabilní přísun energie díky pomalému uvolňování sacharidů. To může pomoci udržovat stabilní hladinu cukru v krvi.

  • Vitamíny a minerály: Ovesné vločky jsou dobrým zdrojem vitamínů, jako je vitamín B a minerálů, jako je železo, hořčík a zinek, které jsou důležité pro celkové zdraví.

  • Hubnutí: Díky vysokému obsahu vlákniny a dlouhodobému sytícímu účinku mohou ovesné vločky pomoci při hubnutí tím, že snižují hlad a zabraňují přejídání v průběhu dne.

  • Snadná příprava: Ovesné vločky jsou rychlé a snadné k přípravě. Mohou být vařené na sporáku, připravené v mikrovlnné troubě nebo namočené v jogurtu nebo mléce přes noc pro přípravu následujícího rána.

 

A proč si k tomuto nepřidat ještě několik zdraví prospěšných ingrediencí pro ještě přínosnější snídani pro naše zdraví?


Přidejte chia semínka

Chia semínka mají vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, konkrétně kyseliny alfa-linolenové. Jsou prospěšné pro zdraví srdce a mají protizánětlivé účinky. Chia semínka také obsahují velké množství vlákniny, jak rozpustné, tak i nerozpustné, což podporuje naše zažívání a reguluje hladinu cukru v krvi.


Chia semínka jsou bohatá na antioxidanty, které chrání naše tělo před volnými radikály a posilují tak naše zdraví. Chia, stejně jako ovesné vločky, obsahují minerály (vápník, fosfor, hořčík a mangan), které jsou důležité pro růst a regeneraci kostí, svalů a funkci našeho metabolismu.

Chia semínka v tomto receptu pomáhají s nasátím tekutiny, což vytvoří lépe strukturovanou kaši s tužší konzistencí.


Proč řecký jogurt místo klasického?

Řecký jogurt (ne jogurt řeckého typu, rozlišujte mezi nimi!) obsahuje větší množství bílkovin a menší množství tuku. Také obsahuje nižší obsah cukru, obsahuje probiotika a živiny (vápník, hořčík, vitamín B12).


Proč maliny?

Ovoce je při snídani důležité, obsahuje ovocné cukry, které našemu tělu dodají rychlou energii a přispívají funkci našeho mozku. Nezapomeňte, že je vhodné konzumovat alespoň jednu porci ovoce denně, ale v optimálním případě více!


Proč jíst kokos?

Kokos přináší mnoho zdravotních výhod, protože obsahuje spoustu důležitých živin a látek, které ovlivňují naše zdraví. Obsahuje zdravé tuky a vlákninu, která pomáhá se zažíváním a reguluje hladinu cukru v krvi. Vláknina zvyšuje pocit sytosti. Mimo to obsahuje minerály, draslík, železo a zinek. Ty jsou nezbytné pro správnou funkci těla a náš imunitní systém.


Kokos obsahuje i vitamíny! Například vitamín C, vitamín E a některé skupiny vitamínu B, které také přispívají funkci našeho imunitního systému. Kokos obsahuje i antioxidanty, které přispívají našemu celkovému zdraví.


Ovesné vločky přes noc

Proč zrovna tento způsob? Ovesné vločky přes noc se nevaří. Proto si celá ovesná „kaše“ zachová více živin než při vaření. Také je to jistá úspora času, protože si vše stačí připravit večer a ráno už jen sníst. Máte tak skvělou a rychlou snídani hned ráno! Struktura samotné kaše je také mnohem měkčí a jemnější, což se někomu může zamlouvat více.

Raffaello ovesné vločky přes noc - lahodné spojení kokosu, bílé čokolády a malin.

Recept na zdravé Raffaello ovesné vločky přes noc:


Potřebujete (1 porce):


Postup:

  1. Vločky smíchejte s kokosem, jogurtem, mlékem, chia a proteinem.

  2. Dejte do sklenice na noc.

  3. Ráno posypte malinami (můžete udělat klidně i cca po hodině v lednici).

  4. Pak rozpusťte čokoládu asi s 2 lžícemi mléka (já vždy zahřeju mléko a v něm nechám čokoládu rozpustit).

  5. Maliny umačkejte (aby čokoláda neztekla, ale nemusíte).

  6. Polijte a nechte ztuhnout, pokud jde. Klidně můžete hned jíst.


Samotný raffaello bonbon používat vůbec nemusíte, ale také se ho nemusíte vůbec bát a klidně si ho do snídaně dát. Nakonec, udělat si radost a dát si něco, na co máte chuť, je pro naše zdraví také prospěšné, a to hlavně to psychické. Nezapomeňte se nejdůležitější je vyváženost.





Náhrada ingrediencí:

Ovesné vločky

Jejich náhrada je složitá, protože jsou klíčovou ingrediencí. Nicméně by šlo použít třeba pohankové vločky, ale chuť by se poté změnila a byla výrazně pohanková.


Kokos

V této variantě je i kokos nezbytnou ingrediencí, pokud jej používat nechcete, raději zkuste jiný recept.


Proteinový prášek

Jak je uvedeno u samotného receptu, tato ingredience jde bez obav vynechat. Můžete přidat trochu víc sladidla nebo jednoduše nic, je to zcela na vás.


Řecký jogurt

Místo něj lze využít klasické bílý jogurt, ten ale obsahuje mnohem menší množství bílkovin a není tak prospěšný. Pokud ale nemáte problém přijmout dostatečné množství bílkovin během dne, neváhejte použít klasický bílý jogurt!


Bílá čokoláda

Jde pouze o horní polevu, která jde také bez problému vynechat. Případně můžete dát i klasickou hořkou nebo mléčnou čokoládu.


Maliny

Místo malin můžete dát jiné ovoce, případně ho zcela vynechat. Vhodné jsou pak jahody. Nicméně pokud chcete zachovat celkový styl „raffaella“ je vhodná dát maliny nebo nic.


Mléko polotučné

Místo mléka můžete dát i rostlinné varianty mléka. Případně pak třeba kefírové mléko či podmáslí.

 

Doufáme, že se vám recept líbí a že ho zkusíte! Pokud máte nějaké otázky k přípravě receptu, neváhejte se nás zeptat.


Líbí se Vám naše recepty? Podívejte se na náš e-shop, kde najdete několik různých e-kuchařek plných zdravých a jednoduchých receptů. Najdete tam i dvě sbírky receptů, které jsou zdarma ke stažení.


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

4 914 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page