top of page

Výprodej kuchařky se 120 zdravými recepty, sleva 150Kč, pouze do konce měsíce!

Red velvet cake

Aktualizováno: 16. 12. 2023

Red velvet cake určitě znáte. Jeho základem je kakao, podmáslí a vinný či jablečný ocet. Pochází z USA, ale od doby jeho "vzniku" se už rozšířil do celého světa. A také vzniklo více verzí tohoto receptu.


Každý recept jde udělat ve zdravější verzi - ale to neznamená, že chutná hůř nebo že není plnohodnotný. Mně osobně nechutnají příliš krémové nebo máslové dorty. Sladké mám ráda, ale většina kupovaných věcí je příliš sladká a jednoduše řečeno mi prostě nechutná. A proto vymýšlím spoustu "fit" verzí různých dortů a dezertů, které mi osobně vyhovují víc.

Recept na Red velvet cake:


Potřebujete:

- 250g celozrnné hladké mouky

- 100g másla

- 100g třtinového/kokosového cukru

- 20g kakaa

- 2 vejce

- lžička vanilkového extraktu

- 240ml podmáslí

- 1 lžička vinného octa

- 2 lžičky jedlé sody

- trochu červeného potravinářského barviva


Krém:

- 120g lučiny

- 500g tvarohu (nejlépe polotučného)

- 250ml smetany na šlehání

- vanilkový extrakt (já místo toho použila vanilkový protein)

- 2 lžíce medu (nebo dle chuti)


Postup:

1. Vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce a vanilkový extrakt. Přidejte podmáslí smíchané s potravinářským barvivem. Nakonec smíchejte mouku s kakaem a přidejte do směsi.

2. Vinný ocet smíchejte se sodou a tu zamíchejte do těsta.

3. Do dortové formy nalijte těsto a dejte péct na 180°C.

4. Krém - vyšlehejte lučinu s tvarohem, přidejte protein/extrakt (případně trochu vody) a med. V jiné míse vyšlehejte smetanu do šlehačky a jemně vmíchejte do krému. Dejte do lednice.

5. Jakmile je korpus upečený (po 30-45min), a vychladlý, rozřízněte ho na dvě stejné části a uřízněte nafouklou část nahoře.

6. Nakonec stačí na podnos položit 1. korpus a natřít na něj silnou vrstvu krému. Poté položte další korpus a opět jej natřete krémem. Zbytkem krému natřete dort i ze stran. Zbylý korpus nadrobte a ozdobte jím dort.

A máte hotovo.



253 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Jídelníček

V oblasti výživy máme už přes 5 let zkušeností a pravidelně se v této oblasti vzděláváme. Pro tvorbu jídelníčků s manuálem jsme se rozhodly proto, že stále narážíme na názory stylu "začni se hýbat a přestaň jíst". Ty jsou ale špatné a bohužel často víc uškodí, než pomohou.

 

Hodně jídelníčků funguje na principu nesmyslného omezení kalorií, které může vést k poškození Vašeho metabolismu nebo zdraví. Většinou se to projeví tak, že prvně zhubnete, ale jakmile se trochu víc najíte, zafunguje jojo efekt a hned přiberete, mnohdy i dvakrát víc. Velké množství jídelníčků je také založeno na automatické bázi - často zadáte hodnoty a vyjede Vám hotový jídelníček, který často dělá stroj a ne člověk. Pak zjistíte, že něco v jídelníčku nevyhovuje, ale nikdo Vám s tím už nepomůže. 

My se zaměřujeme na osobní přístup, jídelníček vždy uděláme přesně tak, jak ho chcete a rády ho upravíme i po zaslání, pokud zjistíte, že něco nevyhovuje. V jídelníčku jsou uvedeny i kalorické hodnoty, což umožňuje jídla jednoduše měnit i mimo jídelníček!

Níže si můžete stáhnout ukázku zdarma (v této verzi najdete pouze 2 varianty snídaně, obědů, svačinek a večeří, v zakoupeném jich je víc než 5 + uvedené kalorie a makroživiny).

bottom of page