top of page

Dýňové truffles ze 4 ingrediencí

Jednoduché truffles, které ještě do Vánoc stihne každý!! Stačí jen půl hodina a je hotovo - a to i se ztuhnutím čokolády.


Zkuste tyto truffles, jejich chuť vás příjemně překvapí. Tyto pralinky jsou ideální na vánoční svátky, ale klidně i během roku! Překvapí vás svou skvělou chutí a jednoduchostí!


Pokud stále hledáte inspiraci na vánoční recepty, máme tu pro vás několik tipů na cukroví. Tyto kousky do Vánoc zaručeně stihnete!


Zkuste například tohle jednoduché cukroví, které je kombinací pouze dvou ingrediencí! Stačí jen granátové jablko, čokoláda a je hotovo.

Pokud chcete ještě něco upéct, zkuste jednoduché perníčkové sušenky! Do Vánoc stihnete i tyhle vanilkové rohlíčky, nebo ořechové, či tyto mandlové!

Další z variant jsou mandlové sušenky. Zde si můžete vybrat z velkého množství variant – zkuste tyhle s karamelem, nebo tyto s přídavkem kokosu.


Doporučujeme i jednoduché sušenky známé pod názvem crinkles. Jde o sušenky, které popraskají na povrchu, čímž vytváří unikátní vzhled. Vyzkoušejte citronové nebo kakaové!

Pokud už se vám péct nechce, i tak pro vás máme tipy! Můžete zkusit nepečené kokosové nebo nepečené jahodové sušeny, které si určitě zamilujete.

Jestliže chcete víc druhů truffles, nepečených kuliček nebo podobných, na našem webu najdete veliké množství.


Jde pouze o pár tipů, pokud se vám žádný z těchto nelíbí, i tak na našem webu najdete velké množství vánočního cukroví, které si doma můžete upéct. Nebo připravit, pokud jde o nepečené kousky.

A teď už k samotnému receptu!

Recept na zdravé truffles:


Potřebujete:

  • 40g dýňového pyré

  • 1 lžíce řeckého jogurtu

  • 50g sušenek Gullón nebo jiných

  • dýňové koření (nebo lžička skořice, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/2 lžičky mletého hřebíčku)


Postup:

  1. Sušenky rozdrťte nebo rozemelte. Smíchejte je s řeckým jogurtem a dýňovým pyré. Při přidání sušenek bude možná potřeba jiné množství. Hodně záleží i na obsahu vody v dýňovém pyré. Ale to poznáte podle konzistence, pokud nepůjdou tvarovat, je nutné přidat více sypkých ingrediencí.

  2. Ze vzniklé hmoty vytvarujte kuličky.

  3. Pak namočte v čokoládě, a počkejte než ztuhne. Můžete ještě dozdobit. Zkuste přes pralinky například polít čokoládu tak, aby vzniklo několik pruhů. Před tím, než čokoláda ztuhne, můžete i posypat třeba pomerančovou kůrou.


Pár poznámek k receptu na závěr:

Dýňové truffles jsou vhodné po celý rok. Ideální jsou i na Vánoce jako jednoduché nepečené cukroví. Vhodné je skladovat je v lednici, ale na několik hodin mohou být i v pokojové teplotě. Nutné je dávat pozor, aby nebyly v místnosti, kde je příliš vysoká teplota. V tom případě by se čokoláda mohla roztékat.


Na obalení můžete využít bílou, mléčnou i hořkou čokoládu, záleží na vašich preferencích. Pokud nechcete použít čokoládu, truffles můžete obalit klidně i v něčem jiném, například kakau, rozmixovaných pistáciích atd.


Náhrada ingrediencí:

Dýně

V tomto receptu byla využita dýně hokkaido, jde využít i jiné druhy dýně – nejlepší varianta by pak asi byla máslová. Případně jde použít i jiné pyré, ale poté se samozřejmě výrazně změní celková chuť. Můžete zkusit třeba i mrkvové pyré, tykve a další, to už je zcela na vašich osobních preferencích, je ale dobré počítat s tím, že budou chutnat trochu jinak.


Řecký jogurt

Místo řeckého jogurtu můžete použít klasický bílý jogurt. Lze použít i tvaroh (polotučný, tučný nebo nízkotučný). Můžete zkusit použít i mléko, podmáslí, kefírové mléko, různá rostlinná mléka…ale je potřeba dát menší množství, podle struktury. Jako další vhodné varianty můžete použít i tekuté sladidlo, pokud chcete, aby vzniklo těsto s dobrou konzistencí. Díky sušenkám je ale hmota sladká, v tomto případě doporučujeme využít spíše ovesnou mouku místo sušenek nebo jinou nesladkou variantu.


Sušenky

Můžete použít jakékoliv sušenky, jde pouze o to, aby truffles měly lepší tvar, můžete použít i ovesnou mouku. My používáme nejčastěji sušenky Gullón, ale to jen z toho důvodu, že nám chutnají a jsou naše oblíbené Ve výsledku už je úplně jedno, jaký druh sušenek použijete.


Dýňové koření

V tomto kroku můžete použít i jiné koření, to už záleží na chuti. Určitě doporučujeme minimálně skořici, přidá trochu podzimní/vánoční chutě, což se perfektně na toto období hodí.

 

Závěrem bychom vám všem chtěly popřát šťastné Vánoce a krásné prožití vánočních svátků!


Líbí se Vám naše recepty? Podívejte se na náš e-shop, kde najdete několik různých e-kuchařek plných zdravých a jednoduchých receptů. Najdete tam i sbírku 50 vánočních receptů, která obsahuje i tento jednoduchý recept. Sbírka je dostupná pouze do 24. prosince, poté už k sehnání nebude.

83 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page