top of page

Jednoduchá čokoládová bábovka 

Zkus tyhle úžasné čokoládové bábovičky. Jednoduchá čokoládová bábovka je ideální recept pro každou příležitost! Z tohohle receptu na bábovku můžeš bez obav připravit i čokoládové muffiny - stačí vyměnit formu! Ale bábovičky jsou přeci jen roztomilejší! 


K pečení používáme konkrétně tuhle formu na malé bábovky - bábovky z ní vypadají krásně a navíc se skvěle propečou! Forma je těžší, ale bábovky z ní lze jednoduše vyjmout bez práce, takže je skvělou volbou. 


Tyhle čokoládové bábovky jsou perfektní! Chutnají famózně a jsou extra nadýchané. Jsou vhodné pro každého milovníka čokolády a obsahují minimum tuku. Jsou tedy vhodné i pro ty z vás, kteří třeba zrovna hubnou! Bábovky jsou z čokolády, a ne pouze z kakaa. Proto chutnají více čokoládově a zároveň jsou sladší, než kdyby se použilo pouze samotné kakao. 


Čokoládové bábovky chutnají božsky a jsou velmi jednoduché. Pokud ti chutnaly nebo chceš zkusit nějaký jiný (a stejně dobrý) recept, máme tu pro tebe několik dalších variant na jednoduché bábovky, které si doma zvládne připravit naprosto každý. Zkus jeden z těchto receptů:

Jednoduchá čokoládová bábovka

Recept na jednoduché čokoládové bábovky:


Potřebujete (16ks):

Sypké:

Tekuté:

  • 2 vejce

  • 60g jablečného pyré

  • 80ml mléka polotučného 

  • 140g řeckého jogurtu

  • Vanilkový extrakt


Postup:

  1. Nejdříve smíchej v jedné míse všechny sypké ingredience. 

  2. V jiné míse smíchej nebo vyšlehej všechny tekuté ingredience. 

  3. Následně přidej tekuté ingredience do sypkých a důkladně promíchej, ale dej pozor, abys ingredience nepřešlehal/a. 

  4. Poté dej těsto do formičky na malé bábovky a peč na 180°C na 20 minut. Kontroluj, jestli jsou bábovky upečené. Každá trouba peče jinak, možná budou hotové dřív nebo později. 

Pár poznámek k receptu jednoduchá čokoládová bábovka:


Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Jablečné pyré 

Místo jablečného pyré můžeš dát banán, který je dobrý nejdřív rozmixovat, aby měl podobnou konzistenci. 


Celozrnná špaldová a hladká mouka

Místo těchto druhů mouky můžeš zkusit dát jinou, ale jak často píšeme, může to změnit celkovou chuť a konzistenci těsta. V nejlepším případě bude pouze potřeba změnit požadované množství mouky. 


Třtinový cukr

Místo třtinového cukru můžeš dát jiné sypké sladidlo. Nejvhodnější náhrada je poté klasický bílý cukr. 


Řecký jogurt

Řecký jogurt nedoporučujeme příliš nahrazovat, ale vhodná náhrada je využití skyru. Ten má velmi podobnou konzistenci. Můžeš zkusit dát i tvaroh, ten bývá obvykle tekutější, tudíž by možná bylo potřeba jiné množství mouky. 


Polotučné mléko

Nejvhodnější je dát místo polotučného mléka jiný druh a nejlépe plnotučné nebo nízkotučné. Trochu to recept změní, ale mělo by jít jen o minimální změnu. Dále můžeš zkusit i rostlinné náhražky mléka, ale to jsme nezkoušely, takže nemůžeme posoudit, zda to bude fungovat i takto. 


Kakao

Kakao můžeš vynechat, pak ale dej o jednu lžíci hladké mouky víc. Místo kakaa můžeš bez obav použít stejné množství karobu. 


Líbí se ti tento recept? Vyzkoušej ho a dej nám vědět do komentářů, jak se ti líbil! Budeme rády i za fotky, které do komentářů můžeš vložit! Pro další recepty nás můžeš sledovat i na sociálních sítích, na Facebooku (Twin recipe), na Instagramu a Tiktoku (@twin_recipe) a také na Pinterestu.


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

277 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page