top of page

Zdravá tvarohová bábovka

Aktualizováno: 3. 5.

Luxusní tvarohová bábovka bez mouky je ideální recept na sladký dezert, který je zároveň ve zdravějším provedení a můžeš si ho tak bez starostí dopřát! Tento recept je ve formě malých bábovek, které jsou ještě roztomilejší!


V tomto receptu jsme použily konkrétně tuhle formu na mini bábovky, ze které bábovičky vypadají prostě skvěle! Forma na bábovky je poměrně těžká, ale bábovky z ní lze vyndat jednoduše a jde o kvalitní formu. Bábovky z ní vypadají skvěle a každá má jiný unikátní tvar, což z nich dělá i perfektní dekorace.  


Pokud máš chuť na sladké recepty a chceš zkusit jiné tvarohové recepty, máme pro tebe několik tipů. Zkus jeden z těchto receptů na úžasné tvarohové dezerty, které chutnají božsky a jsou naprosto luxusní!


Tvarohové recepty jsou jedny z našich nejoblíbenějších a chutnají jednoduše božsky! Na našem webu najdeš velké množství receptů z tvarohu, stačí do vyhledávání zadat „tvaroh“ a recepty z webu se ti zobrazí! Uvedené recepty výše jsou pouze pár příkladů, ale na webu jich najdeš mnohem více. Pokud se ti nechce péct, najdeš u nás i nepečené tvarohové recepty.


Pokud hledáš víc zdravých receptů na pečení, doporučujeme se podívat na náš e-shop. Najdeš v něm několik kuchařek, včetně e-kuchařky s názvem Sladké pečení. Ta obsahuje přes 60 zdravých receptů na sladké pečení, které jsou seřazeny podle ročních období tak, aby se vždy mohly použít právě sezónní ingredience.


tvarohová bábovka

Recept na tvarohové bábovičky:


Potřebujete (16ks):


Postup:

  1. Máslo vyšlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a žloutky do tuhé pěny.

  2. Přidejte měkký tvaroh (zkuste ho nejdřív trochu rozmíchat samostatně v jiné míse, aby byl hladší).

  3. V jiné míse smíchejte krupičku, kypřící prášek a špetku soli.

  4. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.

  5. Přidejte krupičku do tvarohové směsi a smíchejte dohromady. Pak opatrně vmíchejte sníh. Dejte do forem na bábovky (vyjde to asi na 16-20ks, záleží i na konkrétních ingrediencích, případně na zvolené formě, my jsme použily tuhle). Pečte v předem předehřáté troubě na 35min na 170°C.

  6. Zkontrolujte už po 25-30 minutách, v některých troubách může být hotovo rychleji. To, zda je bábovka upečená, zkontrolujte špejlí.


Po upečení chvíli počkej (asi 20-30 min) a poté bábovky vyklop! Formy můžeš před pečením vymazat, ale v tomto případě to není nutné. Samozřejmě záleží na konkrétní formě.

Pár poznámek k receptu zdravá tvarohová bábovka:

Těsto můžeš dát i do klasické formy na bábovku, pak doporučujeme tuhle! Protože v malých formách se upeče rychleji, je možné že by bylo potřeba ji nechat v troubě delší dobu. Nicméně je nejvhodnější recept dodržovat přesně, tudíž využít i formičky na malé bábovky.

Bábovka je krásně nadýchaná a vydrží vláčná až 3 dny po upečení.


Náhrada ingrediencí v receptu zdravá tvarohová bábovka:

Máslo

Místo másla lze použít ghí a technicky by asi šel použít i kokosový olej, ale to jsme nezkoušely, takže výsledek nezaručujeme. Ghí použij ve stejném množství jako máslo.


Třtinový cukr

Místo třtinového cukru můžeš použít i klasický bílý cukr, případně jiné sypké sladidlo podle vlastních preferencí. Tekuté se také dá použít, ale v tom případě bude nutné upravit množství sypkých ingrediencí. Nejvhodnější je tedy bílý nebo třtinový cukr.


Dětská krupička

Místo krupičky můžeš použít hladkou mouku. V tom případě je ale možné, že bude potřeba jiné množství ingrediencí.


Nejvhodnější je se přesně držet uvedených ingrediencí, aby vyšel stejný výsledek jako nám. Ostatní varianty jsou sice možné, ale nezaručujeme, že budou tak skvělé!

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

248 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page