top of page

Kávové ovesné vločky přes noc

Hledáš recept na jednoduchou, ale zdravou snídani? V tom případě už hledat nemusíš, zkus tyhle kávové ovesné vločky přes noc a jinou snídani už chtít nebudeš!

 

Recept na tuhle snídani je jednoduchý, stačí ti pouze nějaká nádoba a pár ingrediencí. Ovesné vločky přes noc jsou podobné ovesné kaši, ale přeci jen mají několik rozdílů!


Ovesná kaše je samozřejmě teplá snídaně, která se nejčastěji dělá z klasických vloček nebo z vloček instantních. Konzistence je hustší a více kašovitá.


Ovesné vločky přes noc se připravují den předem, a proto jde o studenou snídani, nicméně je můžete trochu ohřát. Na tento druh je lepší nepoužívat instantní ovesné vločky. Texturou jsou jemnější a krémovější. Tato příprava může zlepšit stravitelnost ovesných vloček. I to je jeden z důvodů, proč preferujeme právě ovesné vločky přes noc než ovesné kaše.


Pokud nechceš zkusit zrovna kávové, podívej se i na další recept na našem webu! Zkus třeba raffaello ovesné vločky přes noc. Mezi našimi recepty najdeš i borůvkové ovesné vločky přes noc, a to přímo zde!

Kávové ovesné vločky přes noc

Recept na kávové ovesné vločky přes noc:


Potřebujete (1 porce):

1. vrstva

  • 50g ovesných vloček

  • 10g arašídového másla s čokoládou

  • 100ml polotučného mléka

  • 140g řeckého jogurtu

  • 1 lžička čekankového sirupu

  • 5g chia semínek

 

2. vrstva

  • 1 odměrka kávového proteinu

  • 1 lžíce erythritolu

  • asi 50ml vody

 

Nahoru:

  • Napěněné mléko

 

Postup:

  1. Ovesné vločky smíchejte s mlékem, čekankovým sirupem, arašídovým máslem, jogurtem, chia a mlékem - dejte do sklenice na noc.

  2. Na druhou vrstvu vyšlehejte protein s erythritolem a vodou, vodu dolévejte postupně, možná ji bude potřeba méně. Poté dejte jako další vrstvu, nejlépe až další den ráno. Případně si vrstvu s ovesnými vločkami připravte o 30 minut dřív, dejte do lednice a pak přidejte tuhle vrstvu.

  3. Nakonec dolijte napěněným horkým mlékem. Nakonec jsme ještě posypaly trochou nastrouhané čokolády, ale to lze vynechat.

 

Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou hlavní ingrediencí, tudíž je nelze nahradit tak, aby nevznikl úplně jiný recept. Pokud ovesné vločky nechcete snídat, zvolte jiný recept. V krajním případě zvolte pohankové vločky, ale ty výrazně změní chuť, takže je dobré na to pamatovat.


Arašídové máslo s čokoládou

Arašídové máslo s čokoládou můžete vyměnit za jiné arašídové máslo, případně ořechové máslo. Nebo můžete tuhle ingredienci bez obav vynechat! Případně použijte pouze čokoládu, ale spíše menší množství.


Polotučné mléko

Polotučné mléko lze nahradit jiným druhem, třeba nízkotučným nebo plnotučným. V dalších případech můžete zkusit rostlinné náhrady mléka, případně použijte i vodu.


Řecký jogurt

Místo řeckého jogurtu můžete použít skyr nebo třeba tvaroh. Bude to fungovat i s klasickým bílým jogurtem, ale celá snídaně bude obsahovat méně bílkovin. To samé pokud použijete rostlinné náhražky jogurtu.


Čekankový sirup

Čekankový sirup lze nahradit jiným druhem sladidlem, jednoduše zvolte to, co máte doma.


Chia semínka

Chia semínka můžete zkusit nahradit jiným druhem semínek podle toho, které máte. Případně je můžete zcela vynechat.


Kávový protein

Místo kávového proteinu můžete dát čokoládový nebo jiné příchutě, ale poté celý recept ztratí kávovou příchuť. Pokud použijete jinou příchuť proteinu, doporučuji přidat lžíci až dvě instantní kávy. Můžete přidat i trochu espressa, pokud instantní kávu nemáte.


Erythritol

Další sladidlo, místo kterého můžete použít nějaké jiné, pokud chcete, použijte čekankový sirup. Pokud použijete kávový protein, který už je sladký, můžete sladidlo vynechat.


Napěněné mléko

Napěněné mléko můžete vynechat. V našem receptu je přímo z kávovaru, pokud ho nemáte, připravte si ho pomocí napěňovače mléka.


Více receptů na zdravé snídaně najdete zde:


 

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

565 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page