top of page

Pizza tortilla rolky

Aktualizováno: 30. 12. 2023

Zkoušeli jste už někdy tortilla rolky? Jsou jednoduché, rychle hotové a stačí minimum ingrediencí. Můžete si je připravit na několik různých způsobů a chuťově jsou naprosto nepřekonatelné. Obzvlášť když vyberete takové, které obsahují vámi oblíbené ingredience. A viděli jste už někdy pizza tortilla rolky?


Pizza je obecně oblíbená, a tak jsme vybraly recept právě na tento druh rolek. Hodí se skvěle nejen jako večeře či svačina ale také jako oběd (a to i do krabiček). Tento recept se ale také nesmírně hodí jako občerstvení na Silvestr či na nějakou jinou oslavu. A ano, je zdravý. Pizza totiž může být zdravá poměrně jednoduše. Stačí volit kvalitní suroviny a ideálně nějaký topping, který obsahuje dostatečně bílkovin. Obzvlášť, když si ji připravíte doma!


Pokud náhodou nemáte rádi pizzu a to ani tu základní a nebo na ní jednoduše nemáte chuť, můžete vyzkoušet i jiné druhy rolek. Na našem webu například najdete i jednoduché rolky z tortilly, které najdete zde. Stačí vám na ně krémový sýr, skyr, zelenina a koření! Tyto si určitě také zamilujete.


Pokud u nás doma nesmí něco chybět, tak jsou to právě tortilly resp. tortilla wrapy. Obvykle máme nějaké celozrnné. Nejen proto, že obsahují vyšší množství bílkovin, ale také proto, že jsou tužší a pevnější, takže se na mnoho receptů hodí mnohem lépe než ty klasické. A také nám chutnají více. Ale jen o trochu, v chuti až takový rozdíl totiž není. Tortilly patří k velmi oblíbené ingredienci a my naprosto chápeme proč! Nejen díky své chuti ale také své příhodnosti. Jednoduše s nimi dokážete vykouzlit perfektní pokrmy bez přílišné námahy!


Většinu rolek z tortilly neopékáme, nicméně u těchto se to naprosto hodilo. Sýr se krásně roztekl a tortilla rolky tak byly o poznání lepší. Ale tento krok můžete klidně přeskočit a není potřeba péct - i když mi tento krok doporučujeme.


Tak už na nic nečekejte a vyzkoušejte tyto jednoduché a zdravé pizza tortilla rolky:

Pizza tortilla rolky, zdravá a jednoduché svačinka, oběd či večeře! Skvělé jsou i na Silvestr.

Recept na pizza tortilla rolky:


Potřebujete:

  • 70g rajčatového protlaku

  • 75g kuřecí šunky s obsahem masa min. 95 %

  • 40g mozzarelly

  • 30g strouhaného sýru (Eidam, 30 % nebo jiné)

  • oregano, sůl, sušený česnek, sušená bazalka a sušené oregano

  • špetka cukru

  • 2ks tortilla wrapů


Postup:

  1. Rajčatový protlak smíchejte s cukrem, solí, sušeným česnekem, oreganem a bazalkou. Ochutnejte a dochuťte dle vlastní chuti.

  2. Tuto vzniklou omáčku, resp. základ, natřete na celozrnné tortilly (či jiný druh).

  3. Na to dejte plátky či kousky šunky a na kousky nakrájenou mozzarellu.

  4. Srolujte tortillu a nakrájejte na kousky pomocí ostrého nože.

  5. Dejte vše na pečící papír na plechu a posypte strouhaným sýrem (případně ještě oreganem).

  6. Dejte péct do trouby na 200°C asi 5 až 8 minut. Zkrátka do té doby, než se rozteče sýr.



Pár poznámek na konec:

Tortilla rolky si můžete připravit na několik různých způsobů. Nejzákladnější verze je tortilla a k tomu nějaká pomazánka/pomazánkové máslový či krémový sýr, kterým ji namažete. Pak už jen stačí přidat něco nahoru, srolovat a je hotovo! Skvělé jsou například s uzeným lososem. Jde si je tak vždy upravit dle vlastní chuti.


Tyto tortilla rolky dáváme navíc i péct, respektive je dáváme na chvíli do trouby, aby se roztekl sýr. Ale tento krok můžete zcela přeskočit a rovnou je konzumovat i bez pečení.


V mnoha případech si je můžete připravit předem a poté skladovat v lednici. Často je i skladování v lednici žádoucí před krájením, ale to u těchto pizza rolek není zrovna potřeba, protože se krájí dobře i bez toho. Ale jiné druhy hůře drží tvar, a pokud je dáte před krájením do lednice, pomůže to.


Jak jsme již zmínily, pizza tortilla rolky (či jakékoli jiné druhy) jsou skvělé jako zdravé občerstvení na Silvestr, na oběd do krabičky, na svačinku či i na večeři. Určitě si vyberete!


Jak nahradit suroviny v tomto receptu?

Vzhledem k tomu, že se v podstatě jedná o nepečený recept (kromě roztékání sýru), lze v tomto receptu poměrně snadně nahrazovat.


Rajčatové pyré

Místo rajčatového pyré můžete použít i kečup či rajčatový protlak. Ale je také důležité vnímat značku a konzistenci pyré. Možná ho budete muset smíchat s trochou protlaku, aby bylo trochu tužší a příliš nevytékalo. Stejné by to bylo i s kečupem, který je obvykle tekutější.


Kuřecí šunka

Šunku přidávat nemusíte, nicméně zde slouží jako skvělý zdroj bílkovin. Můžete přidat i maso nebo klidně tofu a další. Fantazii se meze nekladou! Ale vždy vybírejte podle toho, co vám chutná, abyste měli jistotu!


Mozzarella a strouhaný sýr

Místo mozzarelly můžete přidat jiný druh sýru, až tak moc to nevadí. A stejně tak místo strouhaného Eidamu můžete přidat i jiný druh sýru, je to jen na vás. Některé se ale možná roztečou mnohem hůře.


Cukr

Cukr můžete klidně vynechat, ale většinou napomůže zvýraznění chuti, takže jej doporučujeme použít. Stačí doopravdy jenom špetka, nebojte. My použily třtinový, ale můžete použít jakýkoli chcete.


Koření

Co se týče koření, můžete ho libovolně měnit nebo nahrazovat ale je základem chuti, takže je možné, že výsledek bude velmi odlišný od toho našeho. Jenom si dávejte pozor na to, abyste vše například nepřesolili nebo nepřidali příliš česneku apod.


Celozrnná tortilla

Místo celozrnné tortilly můžete samozřejmě použít i tu klasickou anebo jiné druhy placek, které jsou dělány na tento způsob. Nicméně ta celozrnná nám přijde pevnější – ale to se může lišit značka od značky.

 

Nezapomínejte na to, že nejlepších výsledků dosáhnete, když budete dodržovat recept tak, jak je napsaný. Různé nahrazování ingrediencí je jen proto, abyste věděli, co můžete zkusit. Ale každé nahrazení může změnit chuť či finální výsledek, který potom nemůžeme zaručit. A už určitě se nesnažte nahrazovat více ingrediencí. Případně myslete na to, že není dobré používat žádné ingredience, které pouští vodu, výsledek by nemusel být zrovna nejlepší.

 

Určitě nám dejte vědět, jak se vám tento recept líbí a jestli byste chtěli více receptů na různé druhy tortilla rolek! Máme jich totiž celou zásobu! A přejeme dobrou chuť.

380 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page