top of page

Zdravé jablečné lívance

Aktualizováno: 12. 4.

Nevíte, co na snídani? Zkuste tyto jednoduché zdravé jablečné lívance, které zvládnete bez problémů. A té chuti se nic nevyrovná. Kombinace lívancového těsta a sladkých jablek je prostě perfektní!


Na tyto zdravé jablečné lívance toho příliš nepotřebujete, ale bez jablek to prostě není ono. Spolu s oříšky, trochou skořice a špetkou cukru jsou naprosto lahodné. Přesvědčte se sami!


Tyhle jablečné lívance lze navíc libovolně vylepšit a pozměnit podle vlastních preferencí. Z tohoto jednoduchého receptu tak můžete vytvořit spoustu různých variant a pokaždé snídat něco nového! Stačí přidat trochu kakao nebo například perníkové koření a celková chuť receptu se jednoduše změní! Takto je recept vhodný na celý rok! Na podzim je ideální kvůli většímu množství jablek, které je dostupné. Zároveň chutná skvěle se skořicí. V zimě do lívanců můžete přidat perníkové koření, a trochu tak navodit zimní atmosféru. Na jaře je to opět perfektní oživení snídani. No a v létě už jsou opět k dispozici jablka! Samozřejmě lze recept upravit i jiným způsobem tak, aby vyhovoval naprosto každému.


Jablečné lívance jsou perfektním receptem vhodným ke snídani nebo ke zdravé sladké svačince. Jsou rychle hotové a jde o vhodnou snídani do studených i teplých dnů. My samy se k tomuhle jednoduchému receptu často vracíme a za posledních několik let se stal naším oblíbeným, možná dokonce jedním z těch nejoblíbenějších – minimálně co se lívanců týče. Je perfektní jak na všední dny (lívance jsou totiž velmi rychle hotové), tak i na víkendy.

Zdravé jablečné lívance

Recept na zdravé jablečné lívance:


Potřebujete (na 2 porce):

Postup:

  1. Tvaroh, vejce, mouku, sůl, prášek do pečiva a sladidlo smíchejte (vše kromě jablek).

  2. Nechte chvilku odpočinout, mezitím oloupejte jablko a nakrájejte na malé kousky. Pokud se vám nechte, lze to udělat i bez oloupání jablek – stačí pouze nakrájet.

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

4 558 zobrazení2 komentáře

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page