top of page

Zdravé lívance bez mouky

Hledáte jednoduchý a zdravý recept bez mouky? Vyzkoušejte tyto tvarohové lívance, které trvají jenom pár minut! Jsou tedy ideální snídaní, a to i když náhodou není příliš času nazbyt. Zároveň obsahují dostatek bílkovin a jsou vyvážené, barevné a chutnají naprosto báječně! Co víc si od snídaně přát? Tyto zdravé lívance bez mouky jsou přesně tím dokonalým receptem na snídani, který hledáte!


Těsto na tyto lívance je velmi rychlé hotové - vlastně stačí jenom vše rozmixovat a je hotovo! Samotné lívance trvají také jenom chviličku a mezitím si můžete připravit cokoli na ozdobu. Nejčastěji ovoce ale můžete je podávat naprosto s čímkoli, co chcete. My pro tento recept na lívance zvolily domácí kiwi (které je sice menší než to klasické, nicméně chutná naprosto skvěle), domácí maliny (červené i bíle - aby bylo ovoce krásně barevné). Doporučujeme volit nějaké barevné ovoce, aby pak celý talíř vypadal i krásně barevně. Věříme totiž, že se jí i očima a držíme se toho! Když tedy něco pěkně naservírujete, bude vám to i více chutnat! Ale to už je na vás.


Receptů na lívance najdete na našem webu už několik, takže se klidně podívejte i na další! Můžete vyzkoušet třeba tyto nadýchané cottage lívance nebo tvarohové lívance s ovocem. A najdete tu i několik receptů na zajímavé lívance, o kterých jste možná ani nikdy neslyšeli! Například tyto zdravé makové lívance s jablky! A nebo zde najdete i recept na klasičtější lívance, tedy na ty kynuté. Jedná se o tyto kynuté jablečné lívance s tvarohem. Ale můžete se podívat i na další!


V tomto receptu jsme použily i cuketovou mouku. O co se vlastně jedná? Je to v podstatě usušená cuketa, která se potom rozmixuje. Nic jiného už v ní přidané není. Nejedná se tedy o mouku, spíše o sušenou cuketu. Nicméně známé označení je právě cuketová mouka - ale nebojte, žádná skutečná mouka v receptu není. Ale pro samotný recept není tato ingredience příliš důležitá, je použitá pouze pro to, aby bylo těsto o trochu hustší, můžete tak použít víceméně cokoli sypkého. Pokud tedy cuketovou mouku nemáte, nezoufejte!


Tyto lívance jsou bez mouky, jednoduché, rychle hotové, zdravé a také plné bílkovin. Vyzkoušejte je jako zdravou snídani. Věříme, že vás příjemně překvapí a že je nebudete dělat naposledy! Tak už na nic nečekejte a podívejte se na celý recept:

Zdravé lívance bez mouky

Recept na zdravé lívance bez mouky:


Potřebujete (na 2 porce):

  • 50g ovesných vloček

  • 1 vejce

  • 150g polotučného tvarohu v kelímku

  • Špetka kypřícího prášku

  • Špetka jedlé sody

  • Banán

  • 20g vanilkového puddingu

  • 1 lžíce cuketové mouky


Postup:

  1. Všechny ingredience spolu rozmixujte dohromady.

  2. Dejte je smažit na pánev a smažte z obou stran.

  3. Dozdobte čímkoli chcete a podávejte.


Pár poznámek na konec:

Jak už jsme zmínily výše, v tomto receptu není cuketová mouka podstatná. Slouží pouze k zahuštění těsta, můžete tedy použít víceméně cokoli sypkého. Dokonce i více rozmixovaných ovesných vloček.


Tyto lívance jsou nejlepší právě s ovocem. Ale vybírejte takové ovoce, která vám chutná i samotné. Nejsou příliš sladké, takže si je klidně můžete dosladit nebo právě podávat s nějakým sladším ovocem.


Čím nahradit ingredience v tomto receptu?

Cuketová mouka

Jak jsme již zmiňovaly, cuketovou mouku můžete nahradit jakoukoli jinou moukou nebo ovesnými vločkami či čímkoli, co je sypké. Slouží pouze pro zahuštění těsta.


Tvaroh v kelímku

Místo tvarohu v kelímku můžete také použít tvaroh ve vaničce, má velmi podobnou konzistenci.


Kypřící prášek a jedlá soda

I přesto, že kypřící prášek a jedlá soda se používají pro stejný účel, nejedná se o identickou ingredienci. Každá funguje trochu jinak a má trochu odlišné vlastnosti. Nicméně pro tento recept potřebujete od obojího jenom trošku, proto by nemělo vadit, že použijete jen jednu z těchto dvou ingrediencí. Možná to ale trošičku změní chuť a texturu lívanců. Proto, když máte doma oboje, raději použijte špetku od každé.


Líbí se vám naše recepty? Budeme moc rády, když nám dáte vědět do komentářů, jak moc vám chutnaly! Nebo jakoukoli jinou zpětnou vazbu! Vždy ideálně pod recept, který vyzkoušíte. Pokud se vám naše recepty líbí a chtěli byste jich více, můžete se podívat na ostatní recepty na webu a nebo také na e-shop, kde najdete několik kuchařek či sbírek receptů v digitální formě. E-shop naleznete zde!


Přejeme vám dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

617 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page