top of page

Zdravé Raffaello do mističky

Aktualizováno: 12. 4.

Hledáte tip na rychlou a zdravou snídani plnou bílkovin? Máme pro vás naprosto skvělý recept, který je hotový do pár minut! Ale nejlepší je na něm jeho skvělá chuť. Toto Zdravé Raffaello do mističky si naprosto zamilujete. Je to spojení několik jednoduchých ale prověřených chutí, které jsou maximálně vyladěné tak, aby výsledek co nejvíce chutnal.


Jednoduchý, rychlý, chutný, jemný a sladký - to vše představuje tento mističkový recept. Jeho největší výhodou je ale dobra přípravy, která netrvá déle než 10 minut. Ale nejspíš ho stihnete udělat mnohem dřív, dokonce i do pěti minut.


Takovéto recepty do mističek nás jednoduše baví, jsou totiž nenáročné a zvládne je opravdu každý. Včetně všech, co mají nulové zkušenosti s vařením či pečením. V tomto receptu jde vlastně jenom o to smíchat několik ingrediencí dohromady a na tom doopravdy není vůbec nic složitého. Ale někdy bývají právě ty nejjednodušší recepty ty nejlepší a tento se řadí právě mezi ně!


Tento recept je vhodný nejen pro milovníky Raffaella ale i pro všechny, kdo mají rádi kokos. A v neposlední řadě je určený i pro každého, kdo má rád tvaroh! Spolu v kombinaci s malinami a bílou čokoládou chutná naprosto nepřekonatelně! Přesvědčte se o tom sami!

Zdravé Raffaello do mističky! Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept.

Recept na zdravé Raffaello do mističky:


Potřebujete (2 porce):


Postup:

  1. Smíchejte kešu, kokos a vodu. Vše rozmixujte dohromady.

  2. Přidejte protein a tvaroh. Můžete dosladit (dle chuti nebo by měla stačit cca 1 lžíce libovolného sladidla, například čekankového sirupu nebo medu).

  3. Vše promíchejte a odeberte asi 2 lžíce do prázdné mističky. To poté smíchejte s práškem z malin.

  4. Vrstvy do skleničky - dolů dejte základní vrstvu. Na to plátky mandlí a na to vrstvu s malinami. Na to opět plátky mandlí, kousky bílé čokolády a posypte kokosem.

  5. Dozdobte malinami, bílou čokoládou, plátky mandlí, strouhaným kokosem a práškem z malin.

  6. Poté můžete nechat odležet v lednici nebo rovnou jíst!


Pár poznámek na konec:

Tento recept si lze jednoduše přizpůsobit dle vlastních preferencí a chutí – je totiž do mističky a nepečený, takže vlastně nejde zkazit. Ale změníte-li některé ingredience, nemůžeme ručit za chuť. ´

Tvaroh jsme použily v kelímku, ale můžete použít i ten ve vaničce a případně i ten měkký ale poté ho bude potřeba trochu naředit vodou či mlékem, aby měl lepší konzistenci.


Čím nahradit ingredience v receptu?

Vanilkový protein

Vanilkový protein můžete nahradit jednoduše vanilkovým extraktem či vanilkou a případně dát ještě více sladidla (ať už sypkého tak i tekutého).

Plátky mandlí

Místo plátků mandlí můžete použít mandle nebo je nakrájet na kousky. Ale plátky mandlí vypadají mnohem lépe!

Lyofilizované maliny

Místo lyofilizovaných malin můžete použít i lyofilizované jahody, případně prášek z jahod. Změní to sice chuť ale i tak to bude chutnat skvěle.

Bílá čokoláda

Bílou čokoládu můžete vynechat, jde to totiž i bez ní. Ale my ji doporučujeme použít, přidává receptu příjemné křupnutí a trochu chuti navíc. A skvěle se hodí právě k malinám a kokosu, takže vyzkoušejte i s bílou čokoládou!

Kešu oříšky

Místo kešu ořechů můžete použít i jiné druhy ořechů. Nicméně kešu se do tohoto receptu hodí ze všeho nejlépe, takže je-li to možné, použijte právě ty!

 

Líbí se vám naše recepty? Dejte nám vědět do komentářů, jak vám recept chutnal! A nezapomeňte se podívat i na další zdravé recepty na webu. Můžete nás také sledovat na sociálních sítích, kde nás najdete jako @twin_recipe (Instagram, Tiktok) a nebo jako Twin recipe (na Facebooku jako uzavřenou skupinu či jako veřejnou stránku). Najdete nás i na Pinterestu.

 

Přejeme vám dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 porci:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

544 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page