top of page

Zdravé tvarohové snídaně 10x jinak!

Jednoduché a zdravé snídaně na každý den! Hledáte recepty na tvarohové snídaně? Už nehledejte. Připravily jsme si pro vás menší výběr několika skvělých tvarohových receptů, kterými můžete začít svůj den. Tyto recepty jsou bohaté na bílkoviny, skvěle se tak hodí do zdravého jídelníčku. A to třeba i při hubnutí. Začněte svůj den správně a vyzkoušejte některý z těchto tvarohových receptů. Zdravé tvarohové snídaně 10x jinak obsahují několik různých tvarohových receptů vhodných nejen na zdravou snídani.


10 receptů na zdravé tvarohové snídaně

Vyzkoušejte jeden z těchto tvarohových receptů!



Zapečený tvaroh

Zapečený tvaroh je jedním z nejjednodušších receptů, který si můžete doma připravit. A na základní verzi tohoto receptu vám stačí pouhé dvě ingredience a to tvaroh a vejce. Často se do něj přidává ještě banán či něco jiného na oslazení. Poté je dobré ho podávat např. s ovocem, čokoládou, oříšky či dalšími.


Na našem webu najdete mnoho různých verzí a je jen na vás, kterou vyzkoušíte. Ale věříme, že si tento recept zamilujete stejně jako my!

Zapečený tvaroh

Zdravé plněné knedlíky

Plněné knedlíky nejsou žádnou novinkou. Nicméně tyto jsou z tvarohového těsta, které jím dodává nejen na lepší konzistenci ale i na lepší chuti. Zároveň pak tento recept obsahuje vyšší množství bílkovin, a tak vás zasytí na delší dobu. Skvěle se tak hodí o zdravého jídelníčku a to nejen na sladký oběd ale i na zdravou snídani. Vyzkoušejte!

Zdravé plněné knedlíky

Zdravé jablečné lívance

Lívance patří mezi jedny z našich nejoblíbenějších snídaní! A tyhle jsou mezi nimi na předních příčkách. Kombinace tvarohu a kousků jablek je naprosto dokonalá. Tyto lívance si zamiluje každý, kdo je vyzkouší. K tomu všemu jsou poměrně jednoduché a jejich příprava zabere jenom pár minut. Při podávání nezapomeňte na skořici a oříšky pro zvýraznění chuti.


Zdravé jablečné lívance

Kynuté jablečné lívance s tvarohem

Máte rádi lívance? Zkoušeli jste už naše jablečné lívance s tvarohem? Tak potom doporučujeme vyzkoušet ještě tyto kynuté lívance, které jsou jimi inspirovány. I v tomto receptu najdete dokonalé spojení jablek a tvarohu. Kvůli kynutí trvají o chvilku déle než ty předchozí ale věřte nám, že stojí za vyzkoušení. Lepší kynuté lívance jsme nikdy nejedly!

Kynuté jablečné lívance s tvarohem

Zdravé tvarohové koblížky

Tyto koblížky jsou rychle hotové, bez kynutí a ve zdravějším provedení. Věříme, že vás naprosto překvapí svojí chutí. Tyto koblížky jsme udělaly v horkovzdušné fritéze, díky které jsou krásně křupavé na povrchu ale zároveň příjemně jemné a měkké vevnitř. Opět se jedná o tip nejen na zdravou snídani ale i zdravý a sladký oběd.

Zdravé tvarohové koblížky

Makový koláč bez mouky

Hledáte recept na dokonalý makový koláč bez mouky? Právě jste ho našli! Na tento koláč nepotřebujete mouku a stačí vám jenom pár ingrediencí. Díky jablkům je i přirozeně sladký, takže nepotřebujete přidávat kila cukru ani jiných sladidel! Je to naprosto skvělý recept pro všechny milovníky máku či jablek. Věříme, že si ho zamilujete stejně jako my. U nás už totiž nesmí chybět a děláme ho pravidelně. A to i kvůli tomu, že je velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.

Makový koláč bez mouky

Tvarohový koláč s čoko polevou

Spojení čokolády a tvarohu je známé a skvěle funguje naprosto vždy. A přesně na tom je postaven tento jednoduchý a zdravý recept na tvarohový koláč s čokoládovou polevou. Obsahuje dostatek bílkovin, díky kterým vás udrží i déle syté. Proto je tento koláček skvělý nejen jako sladký (ale zdravý) dezertík ale i jako zdravá snídaně. Nechte se okouzlit dokonalým spojením chutí tvarohu a čokolády a pusťte se do tohoto zdravého receptu!

Tvarohový koláč s čokoládovou polevou

Tvarohové lívance s ovocem

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na tvarohové lívance s ovocem. Je to skvělý recept na zdravou snídani, která vás zasytí a zároveň dodá tělu potřebné živiny a správně tak nastartujete svůj den. Tyto lívance jsou krásně měkké a jemné. Stačí vám na ně smíchat jenom pár ingrediencí a máte hotovo. Skvěle se hodí právě s ovocem ale klidně je můžete podávat i samotné.

Tvarohové lívance s ovocem

Tvarohový cheesecake na plech

Máte rádi cheesecaky? Tento je velmi jednoduchý a zdravý. Tentokrát jsme ho připravily do čtvercové formy a dozdobily jsme ho jednoduše čokoládou a ořechovým máslem. Ale vy si ho můžete připravit klidně i do kulaté formy, to už chuť nezmění. Ať tak či tak, tento jednoduchý recept si určitě zamilujete a to nejen pro svoji jednoduchost ale i pro skvělou chuť.

Tvarohový cheesecake na plech

Zdravý krtkův dort na plech

Zkoušeli jste si už doma připravit krtkův dort? Máme pro vás dokonalý recept na zdravou verzi krtkova dortu, která je plná bílkovin ale zároveň chutná naprosto báječně. Obsahuje méně tuku a cukru než ten klasický. Tento krtkův dort ve zdravém provedení si můžete bez problémů připravit třeba i jako zdravou snídani a nebo sladký a zdravý dezert.

Zdravý krtkův dort na plech

Doufáme, že vám naše recepty zachutnají! Tyto recepty se skvěle hodí do zdravého životního stylu a to například i při hubnutí. Naše jídelníčky obsahují chutné a skvělé recepty a jídla. Zároveň ale máte na výběr z několika různých variant, a proto zůstávají pestré. Chcete zhubnout ale zároveň jíst taková jídla, která vám budou chutnat a která jsou z běžně dostupných surovin? Pak je tento jídelníček přesně pro vás:





Štítky:

1 107 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page