top of page

Tvarohové koblihy z horkovzdušné fritézy

Aktualizováno: 12. 4.

Zkus tyhle jednoduché tvarohové koblihy z horkovzdušné fritézy, které jsou hotové za pár minut a chutnají naprosto božsky!


Recept na tyhle koblihy je jednoduchý a obsahuje mnohem méně tuku než klasické koblihy, chutní ale stejně skvěle, možná i lépe! Tvarohové koblihy z horkovzdušné fritézy jsou skvělou volbou na oběd, ale třeba i na sladkou tečku!


Recept vznikl v horkovzdušné fritéze od cosori.cz, v které můžete připravovat jídlo i bez předehřátí. Momentálně můžete na e-shopu sehnat horkovzdušné fritézy a další se slevovým kódem „Marci15“, díky kterému získáte slevu 15%.


Příprava v horkovzdušné fritéze je možná i s minimem tuku či zcela bez něj. Právě proto je fritéza vhodná pro každého, kdo chce vařit či péct zdravěji. Oproti přípravě v klasické v troubě je příprava v horkovzdušné fritéze rychlejší, a tak vám dokonce ušetří i pár minut času. My konkrétně používáme tuhle fritézu.

Tvarohové koblihy z horkovzdušné fritézy

Recept na tvarohové koblihy z horkovzdušné fritézy:


Potřebujete (10ks):

 

Náplň:

 

Postup:

  1. Vše na těsto smíchejte dohromady.  Pokud je příliš lepivé, dejte víc mouky.

  2. Pak rozdělte na 10 částí a vytvarujte kuličky. Ty splácněte, naplňte a zadělejte.

  3. Pak dejte na pečící papír do fritézy na 180°C cca na cca 8 min. Kuličky můžete ještě trochu splácnout, aby měly tvar jako kobliha. A potřete je trochou másla/oleje.

 

Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Tvaroh polotučný

Nejvhodnější možné varianty na náhradu je nízkotučný nebo plnotučný tvaroh. Další náhradou může být řecký jogurt nebo skyr, ale ty jsou trochu tužší. V tomto receptu byl použit tvaroh v kelímku, který je o trochu tužší než ten z vaničky.


Hladká špaldová mouka

Mouka lze nahradit jiným druhem. Je to v podstatě na vás, ale při náhradě bude pravděpodobně potřeba upravit množství mouky. To se může stát i při použití jiného druhu tvarohu. Těsto musí být možné tvarovat, pokud ne, dejte víc mouky.


Vejce

Vejce je složitější na náhradu, ale vždy by mělo být možné dát 1 lžíci lněných semínek (nejlépe drcených) namočených v cca 2 lžících horké vody. Nicméně to jsme nezkoušely, takže nemůžeme zaručit, že budou chutnat stejně skvěle. Raději volte vejce.


Náplň

Na náplň dejte co máte rádi. Vhodné jsou povidla, ovocné džemy, marmelády, pudinku a další. Náplň neovlivní samotné těsto, takže je to opravdu na vás.

 

Líbí se vám naše recepty? Budeme moc rády, když nám dáte vědět do komentářů, jak moc vám chutnaly! Nebo jakoukoli jinou zpětnou vazbu! Vždy ideálně pod recept, který vyzkoušíte. Pokud se vám naše recepty líbí a chtěli byste jich více, můžete se podívat na ostatní recepty na webu a nebo také na e-shop, kde najdete několik kuchařek či sbírek receptů v digitální formě. E-shop naleznete zde!


Přejeme vám dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

755 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page