top of page

Zdravé jahodové muffiny

Zdravé jahodové muffiny jsou perfektním receptem plným bílkovin, který uspokojí tvé chutě na sladké a zároveň tě zasytí.


Recept na muffiny je jednoduchý a rychlý, vhodný naprosto pro každého. I pro ty z vás, kteří nechtějí v kuchyni trávit příliš času! I tento recept je jedním z receptů z tvarohu, který na našem webu najdeš! Jahodové muffiny jsou extra nadýchané, měkké a chutnají naprosto božsky!


Tento recept je z lyofilizovaného ovoce, konkrétně jahod. Ale u toho je dobré dávat pozor. Pokud budeš lyofilizované ovoce moc dlouho péct, může zčernat. Proto ho zabal do těsta a nahoru ho nedávej. Pokud chceš, aby byly muffiny barevné, do formy na těsto nasyp kousky čerstvých jahod! Ovoce můžeš nahradit. Místo lyofilizovaného můžeš použít čerstvé, v tom případě bude potřeba větší množství. Také můžeš použít jiný druh ovoce podle toho, co zrovna doma máš nebo co máš rád/a!


V tomto receptu je počítáno s drobenkou, která je použita na posypání muffinů, ale tu můžeš klidně vynechat. Ušetří ti to práci, a dokonce nějaké kalorie! Ale zároveň se ji nemusíš vůbec bát. Mimochodem, finální kalorické hodnoty na jeden muffin najdeš na konci článku jako vždy!


Na našem webu najdeš i další druhy muffinů, pokud zrovna nemáš chuť (nebo ingredience) na tento recept. Zkus třeba borůvkové muffiny – ať už tyhle jednoduché, tak třeba tyto borůvkové s krémem! Můžeš zkusit i jednoduché čokoládové muffiny nebo zdravé čokoládové muffiny! Jestli hledáš další recept z tvarohu, vyzkoušej tyhle jablečné muffiny s tvarohovou náplní! Další z mnoha možností jsou tyto banánové muffiny. Na našem webu najdeš i další! Stačí do vyhledávání zadat slovo „muffiny“ případně kliknout na tenhle odkaz!


Další recepty na zdravé sladké pečení najdeš v této e-knize!


Jahodové muffiny

Recept na zdravé jahodové muffiny:


Potřebujete (na 12 větších ks):

Těsto:

 

Náplň:

 

Drobenka:

 

Postup:

  1. Máslo vyšlehejte s čekankovým sirupem, přidejte zbytek tekutých ingrediencí a smíchejte.

  2. V jiné míse smíchejte sypké ingredience.

  3. Poté vmíchejte tekuté do sypkých.

  4. Na náplň stačí vše vyšlehat nebo důkladně promíchat, tak aby se těsto krásně spojilo.

  5. Formičky naplňte - nejdřív dejte lžíci těsta a pak dvě lžíce náplně, pak zas těsto. Vyjde to asi na 12 větších muffinů, záleží na samotné velikosti forem. Pokud je to potřeba, vymažte je. Pokud máte silikonové nebo podobné, nemusíte.

  6. Na drobenku vše smíchejte a vypracujte drobivé těsto. To nasypte na muffiny. Tento krok můžete bez obav vynechat.

  7. Dejte do trouby na 180°C asi na 25 minut.

 

Náhrada ingrediencí v tomto receptu:

Nejlepší je připravit si muffiny přesně podle tohohle receptu. To je vlastně jediný způsob, jak můžeme zaručit, že bude chutnat skvěle! Nicméně některé náhrady by vadit neměly, ale ty zkoušej pouze na vlastní risk!


Mouka by měla jít vyměnit, minimálně za další lepkové varianty. Třeba za špaldovou hladkou nebo pšeničnou, případně naopak. Čekankový sirup je vhodné nahradit jiným sladkým sirupem spíše než sypkým sladidlem či cukrem. Jak jsme uvedly výše, lyofilizované ovoce lze nahradit za jiný druh, případně lze použít čerstvé. U mraženého je důležité dávat pozor na obsah vody.


Na náplň můžeš dát místo tvarohu například řecký jogurt. I protein můžeš v náplní vynechat, ale poté je důležité dát nějaké (spíše sypké) sladidlo.

Drobenku můžeš vynechat, jak jsme psaly výše.


Líbí se vám naše recepty? Dejte nám vědět do komentářů, jak jste si pochutnali! Pro další jednoduché a zdravé recepty nás sledujte i na našich sociálních sítích Najdete nás na Instagramu, Tiktoku (jako @twin_recipe), na Facebooku jako Twin recipe (uzavřená skupiny či veřejná stránka) a nebo i na Pinterestu.


Přejeme vám dobrou chuť!


Kalorické hodnoty na 1 ks:

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

Štítky:

250 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page