top of page

Kokosová ovesná kaše přes noc

Aktualizováno: 12. 4.

Jednoduchá a rychlá snídaně? Tato kokosová ovesná kaše přes noc s lyofilizovanými jahodami a bílou čokoládou je naprosto dokonalou snídaní. Recept na ovesnou kaši určitě znáš ale slyšel/a jsi už o overnight oats? (ovesné vločky přes noc). My si je naprosto zamilovali a není tomu bezdůvodně. Lze je připravit v různých variantách, takže pokaždé chutnají naprosto jinak. Díky ovesným vločkám tě zasytí a dodají tvému tělu energii.


Ovesné kaše patří bezpochyby mezi nejoblíbenější snídaně. Ale s ovesnými vločky můžeš udělat víc, než jen ovesnou kaši. Vyzkoušej třeba tento jednoduchý a dokonalý recept. A ráno ti stačí ještě méně času - protože tento recept si můžeš klidně připravit i den předem a nechat v ledničce. Ráno stačí vytáhnout a můžeš hned jíst. Někdy se tento recept označuje jako ovesná kaše přes noc a jindy jako ovesné vločky přes noc. Ale jedná o stejný recept!


Ovesné vločky přes noc mají několik výhod, jednou z nejhlavnějších je to, že jsou lépe stravitelné. Další výhodou je bezpochyby i to, že je vlastně nelze zkazit. Jde jenom o to, promíchat několik ingrediencí dohromady. Nestane se, že se něco rozpadne, neuvaří nebo nebude chutnat - vychází totiž z jednoduchosti, nic se nevaří a ani nepotřebuješ víc, než pár ingrediencí a sklenici.


Ovesné vločky přes noc mě nejdříve moc nelákaly, znělo to jako studená ovesná kaše. Ale vůbec to tak není. Mně osobně chutnají mnohem (ale opravdu mnohem) více než ovesná kaše. A přitom jsou jednodušší a trvají ještě menší dobu. Hned když jsem je poprvé vyzkoušela, tak jsem si je zamilovala a věděla jsem, že si je začnu dělat pravidelně. Je to jedna z mých nejoblíbenějších snídaní. Takže doporučuji alespoň vyzkoušet předtím, než je zavrhneš!


Na našem webu už najdeš pár receptů na ovesné vločky přes noc. Můžeš vyzkoušet třeba tento recept na Raffaello ovesné vločky přes noc. Je velmi oblíbený, takže doporučujeme také vyzkoušet. A nebo můžeš ještě zkusit recept na tyto Borůvkové ovesné vločky přes noc. Všechny tyto recepty mají společný nebo velmi podobný základ, takže pokud ti chutná alespoň jeden z nich, určitě si zamiluješ i ty další.


Tyto kokosové vločky přes noc jsou prostě dokonalou snídaní. Jsou velmi jednoduché, zdravé, zasytí tě a můžeš si je připravit dopředu, což se hodí, když ráno není moc času. Zároveň na ně neptořebuješ žádné nádobí, vlastně ti stačí jen lžíce (lžička) a sklenice, ve které můžeš rovnou vše míchat. I když je přeci jen pohodlnější promíchat je zvlášť. Ale už na nic nečekej a běž je vyzkoušet:

Kokosová ovesná kaše přes noc s bílou čokoládou a jahodami

Kokosová ovesná kaše přes noc:


Potřebujete (na 2 porce):

Základ:

Kokosovo-jahodová vrstva:

Jogurtová vrstva:

Poleva:


Postup:

  1. Základní vrstva:

  • Smíchej ovesné vločky, mléko, vodu, javorový sirup a případně vanilkový protein v misce, dokud nedosáhneš hladké konzistence.

  1. Kokosovo-jahodová vrstva:

  • V jiné misce smíchej kokos, podmáslí, čekankový sirup a případně jahodový protein.

  • Rozmačkej a rozmixuj mražené jahody a přidej je do směsi s kokosem.

  1. Jogurtová vrstva:

  • V další misce promíchej řecký jogurt, podmáslí a vanilkový protein nebo vanilkový extrakt, dokud nezískáš hladkou směs.

  1. Sestavení:

  • Začni vrstvit tři směsi na sebe v servírovacích sklenicích nebo nádobě.

  • Volitelně nech hotový dezert odpočinout alespoň půl hodiny nebo přes noc, aby se chutě sladily.

  1. Poleva:

  • Před podáváním polej rozpuštěnou bílou čokoládou smíchanou s jogurtem.


Pár poznámek na konec:

I když se jmenují ovesné vločky přes noc, nemusíš je nechávat přes noc. Stačí pár minut a většinou už nasáknou dostatek vody. Maximálně půl hodina. Takže pokud chce pěkné vrstvy, které se nebudou příliš prolínat, stačí počkat cca 30 minut, než se tekutina vsákne do vloček a pak můžeš bez problému vrstvit.


Pokud si chceš celý recept ještě více usnadnit, můžeš rovnou promíchat všechny ingredience dohromady a nemusíš je vrstvit. Nám to tak ale chutná více. Ve výsledku to stejně ale promícháme při podávání, takže je to také způsob.


U polevy je důležité, aby byl řecký jogurt ohřátý na pokojovou teplotu nebo klidně trochu teplejší. Pokud by byl studený, čokolády by mohla ztuhnout při smíchání s jogurtem. I polevu můžeš v tomto receptu vynechat, pokud se ti nechci připravovat. Ale nám to s ní chutná o trochu lépe.


Líbí se ti tento recept? Na našem webu najdeš další jednoduché a zdravé recepty. A nebo se můžeš podívat na naši e-kuchařku, ve které najdeš přes 120 jednoduchých a zdravých receptů, které jsou snadné, chutné a hlavně zdravé! Podívej se:



Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

720 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page