top of page

Slané muffiny z cottage sýru

Aktualizováno: 12. 4.

Hledáte recept z cottage sýru? Tyto jednoduché cottage muffiny jsou skvělým slaným receptem, který je velmi jednoduchý, stačí vám jenom pár ingrediencí, vše je rychle hotové a výsledné muffiny chutnají naprosto báječně. K tomu všemu navíc ani nezašpiníte příliš nádobí a to je vždycky velké plus! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na slané muffiny z cottage sýru!


Recepty z cottage sýru jsou typické především tím, že obsahují vysoké množství bílkovin, právě díky přidanému cottage sýru. Zároveň mají naprosto dokonalou konzistenci, alespoň ve většině případech. A tyto muffiny jsou jedním z nich! Jsou skvělé i do krabiček nebo při přípravě jídla předem. Více receptů do krabiček najdete i v naší digitální kuchařce:



Na našem webu najdete několik receptů s cottage sýrem, takže pokud vás tento neoslovil, klidně se podívejte na další. Určitě najdete nějaký, který si zamilujete! Stejně tak na našem webu najdete i další recepty na muffiny a to i na ty sladké, takže se určitě podívejte i na ně! Vlastně tu najdete i jeden recept na cottage muffiny, z kterého jsme při tvorbě tohoto receptu vycházely! Jedná se o tento recept na muffiny z cottage sýru.


Tento recept je velmi jednoduchý a zvládne ho opravdu každý, i začátečník. Je zdravý, plný bílkovin, zasytí, stačí vám minimum ingrediencí a minimum kuchyňského náčiní či formiček. Proto je to naprosto perfektní recept - a to i v případech, když nemáte moc času nebo moc vybavenou kuchyň! My je milujeme a dají se i hodně upravit - např. přidáním bylinek, koření a dalších. Vyzkoušejte:

Slané muffiny z cottage sýru

Recept na slané muffiny z cottage sýru:


Potřebujete (na 3 porce):


Postup:

  1. Smíchejte cottage sýr, strouhanou mozzarellu a koření (+bylinky).

  2. Přidejte k nim vejce a vše promíchejte.

  3. Nakonec (volitelně) přidejte mouku a promíchejte.

  4. Dejte do silikonových forem a peč na 190°C asi 20 až 30 minut.

Pár poznámek na konec:

Do těchto muffinů si můžete klidně přidat i jiné koření nebo bylinky dle chuti a možností. Stejně tak si do nich můžete přidat další ingredience, například kuřecí šunku, zeleninu a další. Ale i v této základní verzi chutnají naprosto skvěle a my je doporučujeme dělat takto!


Při tomto receptu záleží na tom, jaký druh cottage sýru použijete. Pokud obsahuje větší množství vody, je dobré přebytečnou vodu předem vylít, jinak by muffiny nemusely držet tvar a rozpadaly by se. Ale některé cottage sýry moc tekutiny neobsahují, takže záleží na tom, jakou značku použijete.


Čím nahradit ingredience v tomto receptu?

Tento recept nevyžaduje příliš ingrediencí, a proto není dobré jich příliš vyměňovat. Nejlepšího výsledku vždy dosáhnete, když budete dodržovat původní recept. Tyto rady ohledně toho, jak ingredience vyměnit, jsou spíše různými nápady, jak by to ještě mohlo fungovat ale nezkoušely jsme to, takže nemůžeme ručit za stoprocentní výsledek, pokud nahradíte nějakou z ingrediencí.

Mělo by se spíše jednat o poslední záchranu, když už budete v polovině receptu a najednou si uvědomíte, že něco nemáte. Pokud si budete přípravu tohoto receptu plánovat dopředu, raději si na něj vše obstarejte.


Strouhaná mozzarella

Místo strouhané mozzarelly můžete použít i jiný strouhaný sýr. Skvěle bude fungovat i klasický Eidam, například s 30 % tuku. Ale můžete použít i jiný sýr, který se při vyšší teplotě rozteče a který vám chutná.


Celozrnná špaldová mouka

Místo celozrnné špaldové mouky můžete použít i jiný druh mouky a nebo mouku vůbec nedávat. Ale přijde nám, že s moukou to chutná přeci jen o trochu méně. Pokud nemáte celozrnnou špaldovou, použijte špaldovou, klasickou hladkou, klidně i ovesnou či jiné. Je to jen na vás. V tomto případě by měla fungovat jakákoli mouka.


Koření a bylinky

Doporučujeme recept osolit ale potom už je to jen a jen na vás. Klidně přidejte odlišné koření a odlišné bylinky podle toho, co vám chutná. Mají totiž vliv na chuť ale jinak by se měli povést a chutnat skvěle - obzvlášť když použijete takové koření a bylinky, které máte rádi.


Líbí se vám recepty? Vyzkoušejte i naše další recepty! A dejte nám vědět do komentářů, jak vám chutnaly. Budeme moc rády, za jakoukoli zpětnou vazbu. Pokud byste chtěli ještě více našich receptů, nezapomeňte se podívat i na náš e-shop, kde naleznete kuchařky a sbírky receptů v digitální podobě. V těchto kuchařkách a sbírkách jsou pečlivě vybírané nejlepší zdravé a jednoduché recepty, které naprosto milujeme a věříme, že si je také zamilujete. Jsou vhodné i do jídelníčků při hubnutí nebo do zdravého životního stylu.


Přejeme vám dobrou chuť!

Chcete číst dál?

Chcete-li pokračovat ve čtení tohoto exkluzivního příspěvku, zaregistrujte se na twinrecipe.com.

577 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page